CFO Profiel: Maartje Bouvy

De voormalige financieel directeur van Royal Haskoning en Rituals is sinds 2018 CFO van Facilicom Services Group.

Sinds 2018 is Maartje Bouvy CFO van Facilicom Services Group. Hiervoor mocht zij deze functie uitvoeren bij cosmeticabedrijf Rituals, waar ze de financiële processen heeft geoptimaliseerd.

“Ik heb alle systemen en het team veranderd. We werkten met Exact, maar gingen naar een ander ERP-systeem. We zorgden ervoor dat de winkels en ons online kanaal via eenzelfde betaalplatform Adyen gingen. Zo konden we makkelijker data vergelijken. In één stroom. We waren daarmee de eerste internationale retailer die zowel offline als online aankopen via Adyen lieten lopen. We deden een acquisitie in Portugal. De joint venture in Brazilië hebben we afgeblazen.. Kortom, het was er nooit saai.”

Na vier jaar besloot zij over te stappen naar Facilicom. Het was tijd om minder te gaan bouwen en meer te gaan beheren, aldus Maartje. Bij Facilicom houdt ze zich onder andere bezig met de digitale toekomst van het bedrijf.

Over Facilicom Services Group
Facilicom is een van de grootste dienstverlenende organisaties in Nederland. Gestart in het facilitaire domein hebben ze inmiddels een werkterrein gecreëerd dat zich uitstrekt over verschillende sectoren. In ruim zes decennia tijd is dienstverlening onderdeel geworden van het Facilicom-DNA.

Naam: Maartje Bouvy
Bedrijf: Facilicom Services group
Nationaliteit: Nederlands

Carriere
2018 – Heden CFO, Facilicom Services Group

2014 – 2018 CFO, Rituals

2011 – 2014 Vice President Finance Netco, KPN

2008 – 2011 Financieel Directeur, Royal Haskoning

1996 – 2007 Controller, Unilever

Opleiding
1997 – 2000 Executive Master of Finance of Control, Erasmus Universiteit

1993 – 1996 Drs Economis, Vrije Universiteit

1992 – 1996 BA Private Law, Vrije Universiteit Amsterdam

1990 – 1993 BBA Bedrijfskunde, Nyenrode Business Universiteit

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who.

Gerelateerde artikelen