3,6 miljoen euro tekengeld voor nieuwe CFO Unilever Jean-Marc Huët

Jean Marc Huët, de nieuwe CFO van Unilever krijgt 3,6 miljoen euro tekengeld. Huët is officieel op 1 februari begonnen bij het voedingsmiddelenconcern. Hij krijgt een cash bedrag van 750 duizend euro en een aandelenpakket ter waarde van ongeveer 2,8 miljoen euro.

Deze beloning is van kracht geworden bij het tekenen van zijn contract, zo blijkt uit een melding van Unilever bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Huët is afkomstig van het Amerikaanse Bristol-Meyers Squibb. Eerder was hij financieel topman bij Numico. Dat bedrijf werd verkocht aan Danone, waarbij Huët al een slordige 30 miljoen euro aan opties en aandelen opstreek. In 2007 werd hij benoemd tot CFO van het jaar, categorie AEX voor zijn rol bij Numico.  Naast zijn tekengeld krijgt Huët een basissalaris van 750.000 euro. Daar kan een bonus bijkomen van maximaal 1,1 miljoen euro en een aandelenpakket van 1,35 miljoen euro. De benoeming van Huët wordt in april voorgelegd aan de aandeelhouders van Unilever.

Unilever’s CFO Jim Lawrence kondigde onlangs zijn vertrek aan. Unilever gaf toen aan dat zijn vervanger op korte termijn bekend zou worden gemaakt.