Aarjen Slot wordt de nieuwe CFO van de RvIHH

CFO gaat veranderproces begeleiden naar stelselpartij en expertisecentrum.

Per september is Aarjen Slot de nieuwe CFO van de Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (RvIHH). De RvIHH ondersteunt overheidsorganisaties die hun informatiehuishouding (IHH) op orde willen brengen, met behulp van passende, innovatieve producten, diensten en expertise. De RviHH heeft ruim 550 medewerkers en werkt vanuit vier locaties in Nederland

Slot wordt als CFO integraal verantwoordelijk voor alle bedrijfsvoeringsaspecten en daarmee ook voor de activiteiten die vallen onder de vier afdelingen van de unit Bedrijfsvoering (Financiën en Control, Communicatie, Informatiemanagement, Staf en Organisatie). Naast sturing en bewaking van de financiële huishouding van de kasdienst RvIHH gaat het om alle andere zaken die te maken hebben met onder andere de jaarplancyclus. Slot wordt daarmee aanspreekpunt voor interne en externe contacten die RvIHH onderhoudt op het terrein van bedrijfsvoering.

Als betrokken CFO kun je samen met vakgenoten invloed uitoefenen op de toekomst binnen jouw sector. Bespreek belangrijke trends, ontwikkelingen en strategieën tijdens onze online CFO.nl Panels. Geïnteresseerd in kosteloze deelname? Bezoek CFO.nl/panel voor meer informatie en sluit je aan.

Veranderproces

Als CFO zal hij ook het veranderproces begeleiden van operationele organisatie naar stelselpartij en expertisecentrum. Onderdeel daarvan is ook het laten doorontwikkelen van de organisatie van kasdienst naar een baten-lastendienst.

Slot werkt op dit moment bij de Auditdienst Rijk en is waarnemend projectleider in het onderzoek naar het herstel- en veerkrachtplan: “Wat betreft aanpak heb ik als stelregel zoveel mogelijk te praten ‘met mensen’ en zo min mogelijk ‘over mensen’. Dit geldt voor zowel collega’s als betrokken partijen waar RvIHH een relatie mee heeft te onderhouden. In mijn nieuwe functie ga ik graag in gesprek en staat wat mij betreft de bedoeling voorop. Ik ben dankbaar voor het gestelde vertrouwen om hier een mooie bijdrage te mogen leveren.”

Daarvoor was Slot vijf jaar tekenend accountant en daarmee eindverantwoordelijk voor alle wettelijke audits gericht aan de minister en departementsleiding BZK. Als extern lid en voorzitter Rekenkamercommissie Gemeente Hoorn was hij eindverantwoordelijk voor het afgeven van diverse onderzoeksrapporten gericht aan de gemeenteraad van Hoorn. Slot studeerde Bedrijfseconomie en later Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Tijdens CFO Day 2024 namen we een speciale editie van CFO Studio op met Daniëlle Berndsen (CFO van Korian) en Theun Eijkemans (CFO van Abovo Maxlead) en Payhawk fintech-expert Chris van Dongen. Ontdek hoe zij omgaan met de schaarste aan middelen en talent en hoe automatisering daar een oplossing in biedt.

Gerelateerde artikelen