Aegon benoemt nieuwe CFO in Groot-Brittannië

Verzekeringsconcern Aegon heeft Clare Bousfield benoemt als CFO van Aegon UK. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. Haar benoeming gaat in september van dit jaar in. In haar functie volgt ze Bill Robertson op.

Bousfield heeft sinds 2001 verschillende functies bekleed bij Swiss Re, meest recent als hoofd Group Audit in Zürich. Van 1990 tot 2001 werkte Bousfield voor PricewaterhouseCoopers. Zij was vooral actief voor cliënten in de verzekeringsindustrie en het vermogensbeheer in het Verenigd Koninkrijk.

Jan Nooitgedagt, lid van de Management Board en CFO van AEGON: "We zijn verheugd dat we iemand met Clare’s kwaliteiten hebben kunnen aantrekken. Haar brede internationale ervaring in de financiële sector en de verzekeringsindustrie zijn van groot belang nu we bezig zijn onze activiteiten aan te passen aan alle veranderingen die zich in de sector voordoen. Door Clare’s benoeming, tezamen met de recente benoemingen van Chief Operating Officer Adrian Grace en Chief Risk Officer Charles Garthwaite, heeft AEGON UK nu een sterk team onder leiding van Otto Thoresen. We zijn Bill Robertson dankbaar voor alle bijdragen die hij de afgelopen tien jaar aan AEGON heeft geleverd. We wensen hem veel succes met deze nieuwe fase in zijn loopbaan."