Aftellen tot CFO Day 2018

Het is weer bijna zover. Op woensdag 6 juni staat CFO Day 2018 op het programma. Sprekers en partners kwamen alvast in de stemming op het jaarlijkse Stakeholder Walking dinner.

Net als vorig jaar is het kantoor van Houthoff in Amsterdam plaats van handeling. De ruimte op de 23ste verdieping geeft een fraai uitzicht over Amsterdam en de omgeving van onze hoofdstad. Denk hierbij hapjes en drankjes tijdens een walking dinner en alle ingrediënten voor een succesvolle bijeenkomst zijn aanwezig. Het is niet geheel toevallig dat opnieuw Houthoff plaats van handeling is, zegt CFO Community Manager Kevin Mottard, die de bijeenkomst opent. "Houthoff staat er om bekend dat ze erg goede catering hebben. Dat is voor een Vlaming natuurlijk belangrijk", grapt hij.

>> Bekijk hier alle foto's

De bijeenkomst is vooral bedoeld als een ontmoeting tussen aanwezigen van de CFO Day, om elkaar vast beter te leren kennen en de banden aan te halen. "Op deze manier kan er tussen ons een mooie chemie ontstaan. We kunnen de vlam ontsteken naar CFO Day toe", aldus Mottard. 

Leading through Ambiguity, dat is het thema waar het tijdens CFO Day 2018 over gaat. Over besturen in complexe tijden en de dilemma’s die dit met zich meebrengt. Voorbeeld: digitalisering vraagt om centralisering. Maar wat doet dit met de lokale autonomie? En bedrijven worden geacht mee te doen op het gebied van duurzaamheid. Tegelijkertijd worden ze door anderen afgerekend op resultaten op de korte termijn.
"Welke moeilijke besluiten moeten CFO's tegenwoordig nemen? En om wat voor leiderschap vraagt dat? Dat is waar we het over gaan hebben", zegt Mottard. "En wat voor druk brengen die dilemma's met zich mee. Hoe blijf je daar zelf gebalanceerd onder?"

Op CFO Day komen de antwoorden van een reeks interessante sprekers. Onder andere management-consultant en inspirator Leiderschap & Cultuur Fons Trompenaars, filosoof Jan Bor, digital inspirator Ben van de Burg, innovator Kim Spinder, CFO’s Paul Verhagen (Fugro), Frank Eggink (Damen Shipyards) en Director International Finance bij Netflix Robertjan Dekker geven acte de présence op CFO Day. Het evenement vindt plaats op 6 juni in Huis ter Duin, Noordwijk. Kijk hier voor het volledige programma

Op zoek naar de Founder's Mentality: Lees hier het verslag van CFO Day 2017