AkzoNobel wijst ook tweede bod PPG af

Verffabrikant AkzoNobel heeft een tweede, verhoogd overnamebod van het Amerikaanse PPG Industries afgewezen. Dat bericht AkzoNobel woensdag in een persbericht. PPG heeft haar eerste bod met 1,5 miljard euro verhoogd naar 22,4 miljard euro.

AkzoNobel vindt ook het nieuwe bod te laag en te risicovol. Volgens het Nederlandse bedrijf is er nog steeds sprake van een 'substantiële onderwaardering'. Ook ziet het bedrijf problemen in de grote schuldpositie die het fusiebedrijf zou krijgen om de overname te financieren. De verffabrikant verwacht daarnaast mededingingsbezwaren en nadelige gevolgen voor het personeel en andere betrokkenen.

Lees ook: Beschermen lange termijn "enorme uitdaging"

AkzoNobel wil ondanks de verhoging van het bod niet in gesprek gaan met PPG . “We zijn ervan overtuigd dat AkzoNobel het best in staat is om de waarde in het bedrijf zelf te ontsluiten”, aldus bestuursvoorzitter Ton Büchner in de persverklaring.

Of AkzoNobel haar aandeelhouders mee krijgt in de afwijzing van het bod is onzeker. Volgens analisten van ING biedt een fusie van PPG en AkzoNobel grote voordelen. De missie van Büchner om de overname tegen te houden op grond van de belangen voor personeel en andere stakeholders is volgens experts een moeilijke strijd voor een beursgenoteerd bedrijf.