‘Als CFO Community Manager ga je verder’

Een gesprek met de nieuwe CFO Community Manager. Wat is de focus van Anne Brenninkmeijer?

Échte relaties opbouwen en onderhouden, oplossingen brengen door CFO’s aan elkaar te koppelen, veel, heel veel netwerken… De in mei bij Sijthoff Media begonnen CFO Community Manager Anne Brenninkmeijer ziet haar nieuwe functie als ‘die stap omhoog’.   

“Wat wordt er in de boardroom besproken? Een enorme uitdaging natuurlijk om te weten wat CFO’s nu echt beweegt, waar ze op focussen, waar ze wellicht van wakker liggen. Ik geef mezelf een jaar de tijd om dat beeld scherp op het netvlies te krijgen”, aldus Brenninkmeijer.  

Ze studeerde Management Economics en Law aan de Hogeschool van Utrecht, na eerdere studies Nima A en Nima B. Ruim acht jaar werkte Anne bij het Center for Information Based Decision Making & Marketing Research en was daar onder andere verantwoordelijk voor de ledenwerving, relatiemanagement en organisatie van tentoonstellingen, conferenties en events. Recenter, tot haar komst naar Sijthoff Media, werkte ze als Head of Event Content bij Emerce.   

“Maar als CFO Community Manager ga je verder”, zegt ze. “In vorige functies holde ik van de ene naar de andere deadline, was verantwoordelijk voor de content van 24 events per jaar, stuurde freelancers aan, bouwde op. Er was simpelweg niet genoeg tijd en gelegenheid om diepgaande contacten aan te gaan, daar écht voor te gaan zitten. Nu is er wel die kans voor serieus relatie-management, aangevuld met content en sales. En in die combinatie voel ik me helemaal thuis.”  

Aftrappen in The Duke  
Vandaar haar sollicitatie en die nieuwe baan. Anne Brenninkmeijer wil voor de CFO Community onderscheidende events neerzetten. En, eindelijk, kan dat na bijna anderhalf jaar Covid-19 ellende weer live. Op 29 en 30 juni wordt daarvoor afgetrapt in The Duke (Nistelrode) en Huis ter Duin (Noordwijk).   

“Investeren in ESG, Purpose driven CFO’s en de echte winst van een bedrijf”, zegt ze. “Dat zijn die dagen de thema’s, de maatschappelijke kant van Finance. Ik hoop vooral veel CFO’s live te ontmoeten, te spreken. Als springplank richting die verdere relatieopbouw.”  

Hoe ze zich gaat voorstellen als dé nieuwe Community Manager? “Kort, zeker geen lange toespraak,” glimlacht ze. ‘Ik ben Anne, 40 jaar, moeder van twee kinderen, mijn vriend is CIO, wij wonen in Amsterdam, ik hou van gezelligheid, van hardlopen, van hockey’. In persoonlijke gesprekken wil ik vervolgens aan CFO’s vragen hoe zij tegen de Community aankijken, wat ze eventueel zouden willen veranderen en welke kant ‘we’ op zouden moeten gaan. Overigens heb ik de afgelopen weken al diverse persoonlijke gesprekken gevoerd met CFO’s van bedrijven als Boskalis, Netflix en ABN AMRO.  

En dan… CFO Day!   
Veel nieuwe indrukken, veel eerste contacten, een introductie in de wereld van Finance. Waarbij Anne Brenninkmeijer zich nu al gesteund weet door collega’s als Michael van Asperen (Director House of Executives), Anne Bo Bouwens (CHRO Community Manager) en Martise Leemhuis (Community Manager M&A). “Heel verschillende community’s en heel verschillende mensen”, lacht ze. “Dat diverse in deze organisatie, dat scherpe van de managers met ieder hun eigen connecties, trekt mij zeker ook! En elke Community kan van elkaar leren.”  

En dan straks, na de zomer, op 22 september in Huis ter Duin, Noordwijk, die 20e editie van de jaarlijkse CFO Day, hét event voor toonaangevende Chief Financial Officers. Michael van Asperen postte er vorige week op LinkedIn al over: “In een normaal jaar is begin juni CFO Day. Dat wordt dit keer dus 22 september. Toch vieren we deze maand (18 en 25 juni) twintig jaar CFO Community met twee speciale uitzendingen van CFO TV over purpose. Met bijzondere gasten als Henry Schirmer (CFO Randstad Group), Annemiek van Melick (CFO ASR), Javier van Engelen (CFO Signify) en Frank Eggink (voormalig CFO en driver van Purpose).”  

Anne Brenninkmeijer: “Prachtige namen, geweldige bedrijven, onderscheidende events… Het wordt een mooie zomer en, met die twintigste CFO Day in het vooruitzicht, een nog mooier najaar!”