Arcadis draagt Renier Vree voor als nieuwe CFO

Arcadis heeft vandaag bekend gemaakt dat de Raad van Commissarissen de heer Renier Vree zal voordragen voor benoeming tot lid van de Raad van Bestuur van Arcadis NV in de rol van Chief Financial Officer (CFO). Deze benoeming komt aan de orde op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die is gepland voor 12 mei 2010.

De huidige CFO, de heer Ben van der Klift, maakt zijn benoemingstermijn af die loopt tot aan de komende aandeelhoudersvergadering. Hij heeft in goed overleg besloten, na 14 jaar zijn carrière buiten de onderneming voort te zetten.

Renier Vree (45) is na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, in 1987 in dienst getreden bij Koninklijke Philips Electronics NV. Daar heeft hij in diverse functies uitgebreide ervaring opgedaan in alle aspecten van de financiële besturing van een internationale onderneming. Ook was hij verantwoordelijk voor talrijke acquisities.

In 1991 heeft Vree de titel Register Controller (RC) behaald aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In de periode 1994 – 2002 werkte hij als financieel directeur/CFO van diverse business units in de Verenigde Staten en Azië, inclusief Maleisië en Hong Kong. Daarna heeft hij vanuit het corporate center van Philips trajecten geleid om wereldwijd efficiencyverbeteringen te realiseren. Vanaf 2004 is hij als CFO van Philips Lighting verantwoordelijk voor het financieel management van deze divisie met een omzet van 6.5 miljard euro in 2009. Hier heeft hij ook ervaring opgedaan met het communiceren van de strategie en performance van de divisie met beleggers en analisten.

Bestuursvoorzitter Harrie Noy gaf als commentaar: ‘Ik ben blij dat we met Renier Vree een nieuwe CFO hebben gevonden met veel internationale ervaring zowel in de financiële aansturing als op het terrein van overnames. Deze ervaring is van belang voor de verdere uitbouw van onze onderneming. Graag wil ik mede namens mijn collega’s, Ben van der Klift bedanken voor zijn bijdrage van de afgelopen jaren en voor zijn rol en de plezierige samenwerking in onze Raad van Bestuur’.

Arcadis is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, water, milieu en gebouwen. Het bedrijf werkt aan de verbetering van mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen tussen de gebouwde en natuurlijke leefomgeving.