‘BlackRock blijft ook na Brexit in Londen’

Het hoofdkantoor van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder van de wereld, blijft ook na een Brexit in Londen.

Blackrock handhaaft Londen als belangrijkste uitvalsbasis en regionale hoofdkantoor voor zijn Europese activiteiten. De firma verplaatst slechts een klein deel van het personeel naar het Europese vasteland als het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van een interne memo die het heeft ingezien.=

Op papier verandert er wel wat, zo komt naar voren uit het document. Het Amsterdamse kantoor van BlackRock wordt de belangrijkste rechtspersoon voor alle zaken die BlackRock uitvoert voor klanten uit de EU. Wegens die aanpassing verplaatst de vermogensbeheerder ,,slechts enkele'' functies naar Nederland en Frankrijk.

Wel of geen verhuizing?

Londen wordt momenteel gezien als het financiële centrum van Europa. Nu het vertrek van de Britten uit de EU aanstaande is, onderzoeken veel financieel dienstverleners de voors en tegens van een verhuizing van hun hoofdkantoor uit het Verenigd Koninkrijk. Amsterdam blijkt een geliefd alternatief. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) gaf onlangs aan meer personeel te moeten werven om het extra werk door de brexit aan te kunnen. (ANP)