CFO Els de Groot vertrekt bij Royal Schiphol Group

Chief Financial Officer Els de Groot heeft aangekondigd Royal Schiphol Group te gaan verlaten. Ze zal in het voorjaar van 2017 vertrekken, na voltooiing van de financiële afsluiting van 2016.

Door haar vertrek nu aan te kondigen, kan tijdig worden gezocht naar een opvolger en ontstaat er ruimte voor een goede overdracht. Els de Groot over haar besluit: “Sinds 1 mei 2012 ben ik CFO en lid van de Raad van Bestuur van Royal Schiphol Group. Ik heb persoonlijk het besluit genomen om weg te gaan bij Schiphol. Het was een moeilijke afweging omdat Schiphol een prachtige organisatie is met geweldige collega’s, maar ik ben na vijf jaar toe aan een nieuwe uitdaging.”

Jos Nijhuis, President en CEO van Royal Schiphol Group betreurt het vertrek van Els de Groot. “Graag had ik Els langer aan ons directieteam en onze organisatie verbonden, maar ik respecteer haar keuze. Els heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een toekomstgerichtere en transparantere organisatie. Ze is altijd scherp en precies op de inhoud en rustig en doordacht in haar stijl. Op die manier heeft ze vele dossiers op het gebied van finance, asset- en projectmanagement, inkoop, ICT en risk management op een hoger plan getild. Ik vind het jammer dat zo’n prettige en bekwame collega Schiphol gaat verlaten, maar wens haar persoonlijk en zakelijk veel moois toe voor de toekomst.”

President-commissaris Louise Gunning-Schepers zegt respect te hebben voor het besluit van Els de Groot. “Haar vertrek is een aderlating voor Schiphol. We zullen ons als Raad van Commissarissen snel beraden en de zoektocht naar een nieuwe CFO spoedig opstarten.”

Els de Groot werd dit jaar 'CFO of the Year' samen met Jaska de Bakker, een titel die jaarlijks wordt uitgereikt door de CFO Community.

Tijdens het Jaarcongres Finance Transformation dat op 10 november  wordt gehouden in Utrecht  geeft Els de Groot haar kijk op hoe Schiphol's (finance) organisatie zal veranderen onder invloed van generatie Z en wat dit vraagt van de huidige leiders.