CFO Hein Schumacher wordt CEO FrieslandCampina

De raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina wil Hein Schumacher per 1 januari 2018 benoemen tot CEO. Schumacher is momenteel de CFO van het bedrijf.

Hein Schumacher volgt Roelof Joosten op die zijn functie als chief executive officer per 31 december 2017 zal beëindigen. Schumacher is sinds 1 januari 2015 lid van de executive board en chief financial officer van FrieslandCampina. Daarvoor werkte hij onder meer bij Heinz in zowel financiële als algemeen managementposities in Nederland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en China.

Roelof Joosten is sinds 1 juni 2015 chief executive officer van FrieslandCampina. Hij werd in 2012 lid van de executive board en was als chief operating officer verantwoordelijk voor de business group FrieslandCampina Ingredients. Roelof Joosten is sinds 2004 in dienst van FrieslandCampina.

Het bedrijf heeft de voorgenomen benoeming van Schumacher voorgelegd aan de centrale ondernemingsraad. Over de opvolging van de CFO wordt later een besluit genomen.

World Class

Schumacher sprak dit jaar met CFO Magazine over zijn werk bij het zuivelbedrijf. FrieslandCampina is een mondiale speler geworden en daar horen andere competenties bij, zei hij over de groei van de onderneming. De concurrentie is stevig. Schumacher in het interview: "We moeten world class worden. Daar zetten we stappen in, maar we zijn er nog niet. World class worden begint met een mindset. Het feit dat de coöperatie aandeelhouder is van de NV, is geen enkele reden om niet slagvaardig te opereren. Als wij langzaam zijn, komt dat door ons, de executive board, niet door de boeren."
Lees het interview met Schumacher hier terug