Heineken N.V. kondigt opvolging CFO aan

Laurence Debroux wordt per 1 juni 2021 opgevolgd door Harold van den Broek.

Heineken maakt bekend dat Laurence Debroux en de Raad van Commissarissen na een succesvolle ambtsperiode als CFO en lid van de Raad van Bestuur gezamenlijk zijn overeengekomen dat Debroux af zal treden na de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van het bedrijf op 22 april 2021. 

De Raad van Commissarissen zal Harold van den Broek, momenteel President Hygiëne bij RB (Reckitt Benckiser), voordragen voor benoeming tot lid van de Raad van Bestuur en CFO bij de volgende AVA van het bedrijf, voor een periode van vier jaar.

Harold van den Broek is sinds 2014 werkzaam bij RB, waar hij CFO Hygiëne was voordat hij zijn huidige functie op zich nam. Van den Broek werkte meer dan 30 jaar in snel veranderende bedrijven in consumptiegoederen in een breed scala aan financiële functies in bedrijfseenheden, regio's en wereldwijde functies. Hij begon zijn carrière bij Unilever in 1991, waar hij woonde en werkte in Europa, Azië en Rusland. 

“Ik wil Laurence bedanken voor haar vele bijdragen aan Heineken”, zegt CEO Dolf van den Brink. “In de afgelopen zes jaar heeft ze sterk bijgedragen aan het succes van ons bedrijf. Onlangs speelde ze een sleutelrol bij het leiden van het bedrijf door de COVID-19-crisis en bij het vormgeven van EverGreen, onze strategische richting voor Heineken, door te onderzoeken hoe we onze bronnen van groei kunnen versnellen en uitbreiden terwijl we onze kostenbasis vereenvoudigen en ‘right sizen’. Laurence verlaat Heineken met een sterke financiële positie en met de financiële teams in uitstekende vorm, dankzij haar voortdurende drive om groot talent te ontwikkelen en te koesteren. We wensen haar veel succes in de toekomst.”

Over Harold van den Broek zegt de CEO: “Ik ben erg blij Harold te verwelkomen bij Heineken en heb er alle vertrouwen in dat hij een uitstekende financiële en zakelijke leider voor het bedrijf zal zijn. Harold brengt diepgaande financiële expertise en sterk zakelijk inzicht als de huidige president van een miljardenbedrijf. Hij heeft grootschalige bedrijfstransformaties geleid, heeft tientallen jaren ervaring in consumptiegoederen en brengt een nieuw extern perspectief met zich mee – dit alles zal een aanwinst zijn als we aan onze EverGreen-reis beginnen, onze volgende groeifase ingaan en voortbouwen op het geweldige platform dat is opgericht door Laurence.”