CFO Pooling Partners: hergebruik is essentieel

Stan Peeters is sinds 1 augustus de nieuwe CFO van Pooling Partners. CFO.nl stelde hem enkele vragen over zijn nieuwe baan.

Wat trok u aan in deze baan bij Pooling Partners?
“Pooling Partners is een prachtig familiebedrijf met een zeer solide basis en ambitieuze groeidoelstellingen. Voor een CFO een ideale combinatie voor een uitdagende baan. Ik hoop dat ik met mijn ervaring kan bijdragen aan de verdere professionalisering van het bedrijf en aan het realiseren van de groeidoelstellingen. In het verleden heb ik al een keer bij een familiebedrijf mogen werken en daar heb ik gemerkt dat de betrokkenheid en trots van de medewerkers erg groot waren. Datzelfde voel ik tijdens mijn eerste weken bij Pooling Partners. Ik verheug me dan ook enorm op de samenwerking met mijn nieuwe collega’s.”

Lees ook: Stan Peeters nieuwe CFO bij Pooling Partners

Wat is de grootste uitdaging voor u binnen dit bedrijf?
“Zoals gezegd heeft Pooling Partners ambitieuze groeidoelstellingen. Eén van de uitdagingen is om met de juiste strategie die groei te realiseren. Verder wil ik graag voortbouwen op het werk van mijn voorganger Marcel Fok, door zowel de finance als IT-discipline verder te professionaliseren. Dit is aan de ene kant een uitdaging, en aan de andere kant ook gewoon mijn taak. En zoals gezegd, er is al veel goed werk verricht.”

Pooling Partners werkt volgens de principes van de circulaire economie. Wat betekent dat voor het werk van de CFO?
“Dat is een goede vraag en ook één van de redenen voor mij om voor dit bedrijf te kiezen. Ik ben ervan overtuigd dat de circulaire economie onze toekomst is. Ik ben dan ook trots daar met Pooling Partners een steentje aan te kunnen bijdragen. In een omgeving waarin hergebruik voorop staat, is het sturen op een goederenbeweging een uitdaging vanwege de wisselende kwaliteit van de pallets. We moeten de staat van de pallets constant in de gaten houden, waar nodig repareren we of vervangen we ze. Verder leidt hergebruik tot een complexe administratieve vastlegging van goederen- en daarmee waardestromen en dat vergt aandacht van IT.”

Gaan de ontwikkelingen op het gebied van de circulaire economie volgens u hard genoeg?
“Nee, ik denk dat die ontwikkelingen nooit hard genoeg kunnen gaan. Ik heb zelf kinderen en hoop dat zij ook nog op een mooie planeet kunnen leven. We gebruiken deze planeet zodanig dat hergebruik essentieel is om te compenseren. Dus nee, het kan wat mij betreft altijd sneller.” 

Wat heeft u op uw eerste werkdag gedaan?
“Ik heb kennis gemaakt met mijn directe collega’s. Verder heb ik afspraken gemaakt voor het bezoeken van onze operationele units, want daar wordt het geld verdiend. Ik kan niet wachten om ook daar kennis te maken.”