CFO Profiel: Abhijit Bhattacharya

De uit India afkomstige Abhijit Bhattacharya is in 2015 benoemd tot de nieuwe CFO van Philips, als opvolger van Ron Wirahadiraksa.

Bhattacharya werkt sinds 1987 bij het van origine Eindhovense concern. Hij heeft diverse leidinggevende functies vervuld in Azië, Europa en de Verenigde Staten. Als financieel directeur van Philips Lightning was hij verantwoordelijk voor de verzelfstandiging van dit onderdeel. Eerder was hij CFO van Philips Healthcare.


Koninklijke Philips
Philips is een Nederlands elektronicaconcern, waarvan het hoofdkantoor in Amsterdam is gevestigd. De wortels van het bedrijf liggen echter in Eindhoven. Philips produceert onder meer consumentenelektronica, zoals wasmachines, koel- en vriescombinaties en kooktoestellen, maar ook printers, scanners en dvd-spelers. Daarnaast houdt het zich ook bezig met de productie van medisch apparatuur. Tot 2016 wass het bedrijf hoofdsponsor van PSV. In 2015 draaide Philips een omzet van 24,2 miljard euro en bedroeg de nettowinst in datzelfde jaar 1,4 miljard euro.

Carrière
2015 – heden    CFO, Koninklijke Philips
2015 – heden    Lid Executive Committee, Philips
2014 – 2015      CFO, Philips Lighting
2010 – 2013      Head Philips Investor Relations, Philips
1987 – 2010      Diverse Functies, Philips

 

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who.

Gerelateerde artikelen