CFO Profiel Constant Korthout

Constant Korthout wordt door collega’s omschreven als een vastberaden persoon die een gedisciplineerde managementstijl hanteert.

Sinds 2010 is hij CFO van Van Lanschot Bankiers, de rol van CFO was hem destijds niet onbekend. Eerder vervulde hij deze rol bij Robeco Group, waar hij in totaal acht jaar werkte. Korthout is in 1985 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam voor de opleiding Economics. Voor zijn CFO-schap heeft hij ook als consultant bij KPMG en Senior Account Manager bij ABN Bank op de loonlijst gestaan.

Van Lanschot Bankiers
Van Lanschot Bankiers behoort tot een van de belangrijkste dochterondernemingen die onder Van Lanschot NV vallen. Van Lanschot Bankiers is de oudste onafhankelijke bank van Nederland en het is opgericht in 1737. Van Lanschot is genoteerd aan de Euronext Amsterdam. In 2015 heeft de bank een onderliggend resultaat van €60,1 miljoen. De nettowinst bedroeg €42,8 miljoen.

Carrière
2010 – heden    CFO, Van Lanschot Bankiers
1992 – 2010      CFO, Robeco Group
1990 – 1992      Consultant, KPMG
1985 – 1990      Senior Account Manager, ABN Bank
 

Opleiding
Bachelor en Master Economics, Erasmus Universiteit Rotterdam

 

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who.

Gerelateerde artikelen