CFO Profiel: Cor te Hennepe

Cor te Hennepe is momenteel CFO van de beursgenoteerde chipmachinefabrikant BE Semiconductor Industries (BESI). In deze rol is Te Hennepe verantwoordelijk voor onder meer, Risk Management en Business Analysis & Control.

Voor 1999 vervulde Te Hennepe verschillende functies bij onder andere Yokogawa, GTI, HCS en ABB. Zijn eerste functie bij het BESI betrof die van Financieel Manager. Binnen enkele jaren promoveerde hij tot Senior Vice President Finance, een functie die hij ruim acht jaar had. In 2010 werd hij benoemd tot CFO van BESI.

BESI

BE Semiconductor Industries (BESI) is een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen en verkopen van montage-apparatuur voor de elektronica-industrie. De klanten van BESI zijn voornamelijk multinationale bedrijven die chips produceren, elektronicabedrijven en industriële bedrijven. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Gelderse Duiven. Daarnaast heeft het kantoren verspreid over heel Europa, Azië en Noord-Amerika. In 2014 waren er in totaal 1.632 medewerkers werkzaam bij het bedrijf. BESI is beursgenoteerd aan de Euronext Amsterdam. In 2015 was de omzet van het bedrijf €77,8 miljoen met een winst van €9,7 miljoen.

 

Carrière

2010 – heden   Chief Financial Officer [CFO], BESI

2002 – 2010     Senior Vice President Finance, BESI

1999 – 2002     Financieel Manager, Possehl BESI

Voor 1999         Verschillende functies bij o.a. Yokogawa, GTI, HCS & ABB

 

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who.

Gerelateerde artikelen