CFO Profiel: Elling de Lange

Elling de Lange is sinds 1998 in dienst bij TKH. Zijn carrière bij TKH begon hij als directielid C&C Partners Telecom in Polen.

Vanaf 2002 is hij werkzaam geweest als Financieel Directeur van de Chinese kabelproductiebedrijven TFO en ZTC en later werd hij Algemeen Directeur. In mei 2008 is De Lange benoemd tot de Chief Financial Officer van TKH Group waarmee hij ook toetrad tot de Raad van bestuur

De Lange is nadat hij zijn een MBA-opleiding had afgerond gaan werken voor Ballast Nedam. Hier is hij werkzaam geweest in verschillende managementfuncties.

TKH Group
De Twentsche Kabel Holding  (TKH) is in 1980 opgericht en in 2005 hernoemd naar TKH Group. De technologiebedrijf is een internationaal opererende groep ondernemingen. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van Telecom, Building en Industriële productie. In 1987 begon het bedrijf ook met het produceren van glasvezelkabels en werd hiervoor in 1999 een productievestiging geopend in Nanking, China. In 2015 boekte TKH Group een winst van €99,9 miljoen gedraaid op een omzet van €1,4 miljard.

 

Carrière
2008 – heden     Raad van Bestuur & Chief Financial Officer, TKH
2006 – heden     Voorzitter kabelproductie Nederland, TKH
2003 – heden     Algemeen Directeur TFO & ZTC China, TKH
2002 – heden     Financieel Directeur TFO & ZTC China, TKH
1998 – 2002       Directielid C&C Partners Telecom, TKH
Voor 1998           Werkzaam in verschillende managementfuncties, Ballast
                             Nedam

 

Opleiding
MBA

 

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who.

Gerelateerde artikelen