CFO Profiel: Frank Spaan

Frank Spaan is momenteel de CFO van Royal TenCate. Hij trad in oktober 2016 in dienst. Ook is hij lid van de raad van toezicht van Rabobank Twente Oost.

Spaan heeft meerdere functies bekleed binnen TenCate. Hij ging in 2001 aan het werk bij het bedrijf als director investor relations and corporate affairs. Spaan werd in 2004 lid van de raad van bestuur van TenCate Pension Fund, eerder was hij al lid geworden van het  investerings comité. Voordat de financieel man bij TenCate werkte, werkte hij bij de SNS Bank als director SNS financial markets.

Lees ook: Frank Spaan volgt Eef Bos op als CFO van TenCate

Over TenCate
TenCate is een onderneming die gespecialiseerd is in de productie van functioneel materiaal, waaronder kunstgras, persoonlijke en voertuigbescherming. Het Twentse bedrijf is van oorsprong uitsluitend een textielconcern. TenCate is wereldwijd actief en heeft meer dan 4.000 werknemers in dienst. In 2016 werd de onderneming van de beurs gehaald en werd Ten Cate onderdeel van het private-equityhuis Gilde. Het bedrijf zal in de nabije toekomst worden opgedeeld in vijf zelfstandig opererende bedrijven, op het moment bestaat het al uit vijf divisies. TenCate behaalde in 2016 een omzet van bijna 1,2 miljard euro met een bedrijfsresultaat van 126,7 miljoen euro.
 

Naam:                   Frank Spaan
Bedrijf:                  Royal TenCate
Nationaliteit:        Nederlandse
 

Carrière
2016 – heden      CFO, TenCate
2015 – heden      Lid Raad van Toezicht, Rabobank Twente Oost
2011 – 2016        Corporate Director Business Development, Royal TenCate
2004 – 2014        Board Member, TenCate Pension Fund
2003 – 2014        Member of Investment Committee, TenCate Pension Fund
2001 – 2011        Director Investor Relations and Corporate Affairs, Royal
                             TenCate

1993 – 2001        Director SNS Financial Markets, SNS Bank
 

Opleidingen
1977 – 1982        MSc / Drs., Business Economics, Management & Organization
 

Raad van Bestuur
Jan Albers            CEO
Frank Spaan         CFO

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who.

Gerelateerde artikelen