CFO Profiel: Geraldine Matchett

Geraldine Matchett is momenteel Chief Financial Officer van DSM. Ze is officieel in functie sinds december 2014.

Voordat ze bij DSM begon, was Matchett ruim vier jaar werkzaam als CFO voor SGS Group. Tijdens haar werk voor dit bedrijf werd ze uitgeroepen tot CFO van het jaar in Zwitserland (2014). 

Matchett is een CFO met een brede rol, ze is naast finance onder andere verantwoordelijk voor Corporate Risk Management, Investor Relations en IT. Ze heeft een goed oog voor de business en is betrokken bij de strategievorming van het bedrijf. De CFO richt zich ook op duurzaamheid en de rol die de finance-functie hierin kan spelen. Zo is ze betrokken bij het initiatief Accounting for Sustainability.  

Matchett wordt gezien als een zichtbare en benaderbare CFO. Dit is onderdeel van haar leiderschapsstijl, vertelt ze in een video van DSM: “Mensen denken dat je aan de top wel one of the guys moet zijn. Het is juist tegenovergesteld. Hoe hoger je komt, hoe meer je jezelf moet zijn. Alleen als je jezelf bent, ben je benaderbaar. En alleen dan ben je in staat om een connectie met mensen te kunnen maken en een boodschap over te brengen.”

Machett heeft aardrijkskunde gestudeerd, en deed een master duurzame ontwikkeling aan de Universiteit van Cambrigde. In februari werd Matchett benoemd tot Co-CEO & CFO and Member of the Managing Board bij Royal DSM. 

 Over DSM

Koninklijke DSM N.V. zoals de officiele naam luidt, is een Nederlands fijnchemiebedrijf dat internationaal actief is. Het bedrijf is actief in de gezondheidszorg, voeding en materialen. DSM is in 1902 opgericht en is sinds 1989 beursgenoteerd. Het bedrijf telt ruim 21.000 medewerkers. Over het jaar 2017 draaide DSM een omzet van 8,6 miljard euro. De winst steeg met 15 procent tot 1,4 miljard euro. 

 

Naam:

Geraldine Matchett

Bedrijf:

DSM

Geboortejaar:

1971

Nationaliteit:

Zwitsers, Brits en Frans

 

Interviews

DSM draagt Geraldine Matchett voor als nieuwe CFO 

 

Carrière 

2020 – heden
Co-CEO & CFO, DSM

2014 – heden

CFO, DSM

2015 – heden

Executive director, DSM

2010 – 2014

CFO, SGS Group

2004 – onbekend

Corporate Finance team of SGS North America, SGS

onbekend – 2004

KPMG in Londen

onbekend

Deloitte & Touche in Geneve

 

Opleidingen
MBA, University of Cambridge, Cambridge

 

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who. 

Gerelateerde artikelen