CFO Profiel: Harry Brockhoff

Harry Brockhoff is sinds 2001 CFO van bloemenexporteur Dutch Flower Group.

Brockhoff begon zijn financiële loopbaan in 1981 bij Rothmans, hier heeft hij verschillende functies bekleed waaronder die van CFO. In 1999 stapte Brockhoff over naar British American Tobacco, hier heeft hij een jaar de stoel van de CFO gezeten. Inmiddels werkt de financieel topman al meer dan zestien jaar als CFO bij Dutch Flower Group.  

Brockhoff wordt door zijn collega’s beschreven als een scherp en intelligent persoon die het gehele plaatje ziet, maar ook detailgericht is.

Over Dutch Flower Group
Dutch Flower Group is een familiebedrijf opgericht in 1999 na de fusie tussen exportbedrijven OZ Group en Van Duijn Group, beide familiebedrijven. Inmiddels bestaat Dutch Flower Group uit dertig bedrijven en is het de grootste speler binnen de sierteelt. Alle dertig bedrijven worden individueel gemanaged en hebben hun eigen specialisme. De bloemenexporteur verwerkt ongeveer 60 miljoen bloemen, 5 miljoen boeketten en 5 miljoen planten per week, deze worden naar meer dan zestig landen geëxporteerd. Bij Dutch Flower Group staan ongeveer 2.300 werknemers op de loonlijst. In 2016 haalde het bedrijf een omzet van 1,4 miljard euro.

 

Naam:                Harry Brockhoff
Bedrijf:               Dutch Flower Group
Nationaliteit:     Nederlandse

 

Carrière
2001 – heden      CFO, Dutch Flower Group
1999 – 2000        CFO, British American Tobacco
1981 – 2000        CFO, Treasurer, Finn Controller, Rothmans

 

Opleidingen
1977 – 1979        Hogeschool van Amsterdam

 

Raad van Bestuur
Marco van Zijverden    CEO
Harry Brockhoff            CFO

 

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who.

Gerelateerde artikelen