CFO Profiel: Herman Molenaar

Herman Molenaar is momenteel de Chief Financial Officer van Vanderlande Industries. Hij is naast CFO tevens ook Managing Director.

Dit past perfect bij zijn kijk op Finance. Finance dient volgens Molenaar als ondersteuning voor alle andere bedrijfsprocessen en moet dan ook geïntegreerd samenwerken met alle bedrijfsonderdelen. Daarnaast heeft finance een controlerende  rol waarbij niet alleen naar regels wordt gekeken maar tevens  naar efficiency. Molenaar heeft bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg gestudeerd. Hij studeerde af in 1986 en begon zijn carrière vervolgens in datzelfde jaar bij Stork N.V. Hij was hier werkzaam in verschillende functies, over een periode van 1986 tot en met 2006, met uitzondering van de periode 1994 – 1995. Toen was hij korte tijd werkzaam als General Manager voor LOT Trade N.V. Zijn laatste functie bij Stork N.V. was ‘Strategic Unit Director Finance and Operations’. In 2007 besloot Molenaar dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en maakte hij de switch naar Vanderlande Industries. Overigens heeft de CFO in 2013 de CFO Awards uitgereikt gekregen. Zie hier het artikel.

 

 

 

Over Vanderlande

Vanderlande is een Nederlandse onderneming die internationaal transportsystemen en interne logistiek levert. De hoofdvestiging van het bedrijf staat in het Noord-Brabantse Veghel. In dezelfde stad als waar het bedrijf in 1949 door Eddie van der Lande opgericht werd. Momenteel richt het bedrijf zich op systemen die het afhandelen van goederen in bijvoorbeeld magazijnen, distributiecentra en vliegvelden mogelijk maken. Er zijn wereldwijd meer dan 600 vliegvelden die voorzien zijn van Vanderlande bagageafhandelingssystemen. Op 1 juli 2015 werd bekend dat het bedrijf over het jaar 2014 een recordomzet gedraaid heeft, van bijna 1 miljard euro. Op het moment heeft Vanderlande ongeveer 4.500 werknemers in dienst.

 

Naam

Herman Molenaar

Bedrijf

Vanderlande

Geboortejaar

1959

Nationaliteit

Nederlands

 

Interviews (en andere belangrijke URL’s)
CFO Award 2013 uitgereikt aan Herman Molenaar

Herman Molenaar CFO Vanderlande Industries: Er is geen Eurocrisis

 

Carrière

 

2019 – heden
Voorzitter, Platform Ondernemend Meierijstad

2018 – heden
Raad van Toezicht, Van Loon Group

2007- heden

Managing Director en CFO – Vanderlande Industries

2002-2006

Strategic unit director Finance and Operations – Stork

1995-2002

Diverse functies Stork N.V.

1994-1995

General Manager – LOT Trade N.V.

1986-1994

Diverse functies Stork N.V.

 

Opleidingen

Nyenrode Business Universiteit – Management

Universiteit van Tilburg – Master of Science, Auditing (Chartered Accountant)

Universiteit van Tilburg – Master of Science, bedrijfseconomie

 

Nevenfuncties

Vice President van de Raad van Toezicht – BrabantZorg

Lid Raad van Advies – Zwijsen College / Fiorettie College

Lid Raad van Advies – Hobij – Experts in European Workforce

Vice President – Contactgroep Veghelse Ondernemingen

Lid Raad van Commissarissen – Rabobank

 

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who. 

 

Gerelateerde artikelen