CFO Profiel: John Eijgendaal

John Eijgendaal was twee decennia (1999-2019) de CFO van Aalberts Industries , een positie waar hij sinds zijn vijfentwintigste hard voor heeft gewerkt.

Hij begon namelijk als Assistent Controller bij het bedrijf en heeft de functie ongeveer vier jaar uitgevoerd. Daarna is hij omhoog geklommen tot Groepscontroller en ook dit heeft hij vier jaar gedaan.

De functie van CFO was niets nieuws voor hem, want hij deed dat al meer dan vijftien jaar. Als CFO was hij nauw betrokken bij belangrijke beslissingen zoals de vele overnamens die het bedrijf in de afgelopen tien jaar deed. In een interview tegenover Finance.nl vertelt hij dat Aalberts Industries geheel gefocust is op continue groei van zowel de omzet als de winst en tevens op het verhogen van de aandeelhouderswaarde.

Interview

Boerenverstand als succesfactor

Aalberts Industries

Aalberts Industries is een Nederlandse beursgenoteerde onderneming opgericht in 1975. Het bedrijf is verdeeld in twee kernactiviteiten: Industriële Dienstverlening en Flow Control Systems. De eerste behelst de ontwikkeling en productie van speciale onderdelen en gereedschappen voor hoogwaardige industriële eindproducten en het veredelen van metaal voor de automobielindustrie. De tweede divisie omvat de ontwikkeling en fabricage van producten die onmisbaar zijn bij het vrij laten komen van gassen en vloeistoffen. Voorbeelden hiervan zijn tapsystemen, fittingen en kranen.

De notering van Aalberts Industries aan de Amsterdamse effectenbeurs dateert al van 1987. Het concern is niet alleen actief in Nederland, maar ook daarbuiten. In 1995 breidde het bedrijf zich uit naar landen in Europa: Duitsland, Scandinavië en Rusland en in 1999 werd een stap gezet richting de Verenigde Staten. In 2015 heeft Aalberts Industries zijn omzet zien groeien tot bijna €2,5 miljard en de nettowinst steeg met 13% ten opzichte van het jaar daarvoor tot €190 miljoen.

Carrière
1999 – 2019    CFO, Aalberts Industries
1994 – 1998    Groepscontroller, Aalberts Industries
1989 – 1993    Werkzaam als assistent controller, Aalberts Industries

 

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who.

Gerelateerde artikelen