CFO Profiel: Juvencio Maeztu

Juvencio Maeztu is sinds medio 2018 CFO en plaatsvervangend CEO van de IKEA Group, hij verruilde hierbij India voor Nederland.

Maeztu leidde sinds 2012 de opzet en de uitbreiding van IKEA in India. Hier leerde hij de waarde van 'inclusive leadership' kennen, vertelt Maeztu in een TED Talk. 'Inclusive leadership' bestaat uit drie onderdelen volgens de CFO: mensen staan centraal in het business model; het draait niet alleen business gedreven leiderschap, maar ook om maatschappelijk gedreven leiderschap. Verder moet een leider actief bezig zijn met de kwesties die belangrijk voor de samenleving zijn. Coöperaties dragen de verantwoordelijkheid om kritisch naar zichzelf te kijken om zo een positief effect te hebben op de maatschappij. Hierbij zijn duurzaamheid en mensenrechten centrale pijlers. "Mijn gehele carrière zoek ik naar mensen en teams die gedreven zijn," vertelt de topman. 
 

Over IKEA Group
IKEA is een wereldwijd actief warenhuis in meubel- en woonartikelen. Het Zweedse concern heeft vestigingen in meer dan 28 landen. Het bedrijf staat bekend om zijn zelfbedieningsconcept. IKEA is ondergebracht in de INGKA Holding BV, met hoofdkantoor in Nederland. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 374 winkels in 30 landen. In 2019 meldde de organisatie een omzet van 36,7 miljard euro met een nettowinst van 2,03 miljard euro. 

Naam:                   Juvencio Maeztu
Bedrijf:                  IKEA Group
Nationaliteit:        Spaanse

Carrière
2012 – heden        IKEA Group
2003 – heden        Senior Vice President & Finance Controller, Tetra Pak
                               International

Opleiding
onbekend 

Raad van Bestuur
Jesper Brodin          President & CEO
Juvencio Maeztu    CFO

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who.

Gerelateerde artikelen