CFO Profiel: Kevin Entricken

Kevin Entricken wordt door zijn collega’s omschreven als een persoon met wie gemakkelijk communiceren is. Momenteel is Entricken CFO bij de beursgenoteerde uitgever Wolters Kluwer.

Toen Entricken werd aangesteld als de nieuwe CFO heeft hij een belangrijke rol gespeeld in het transformeren van de Health Portfolio van het bedrijf. Als CFO is Entricken verantwoordelijk voor Accounting, Business Analysis & Control, Internal Audit en Internal Controls, Investor Relationships en Risk Management.

Voordat hij werkzaam was bij Wolters Kluwers, heeft Entricken verscheidene senior posities gehad bij informatie- en mediabedrijven, zoals Reed Elsevier en EMI Music. Zijn carrière begon hij bij het bedrijf KPMG waar hij de functie van Accountant had.


Wolters Kluwer
Wolters Kluwer is een Nederlandse uitgeverij, met het hoofdkantoor gevestigd in Alphen aan den Rijn, die in 1987 is ontstaan door een fusie van de uitgeverijen Kluwer en Wolters-Samsom. Het bedrijf is een globale speler op het gebied van informatieservices en is actief in meer dan 40 landen door heel Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en de Latijns-Amerika. In 2015 had Wolters Kluwer een omzet gedraaid van €4,2 miljard met een winst van €423 miljoen. Het bedrijf is AEX-genoteerd.

Carrière
2013 – heden    Chief Financial Officer, Wolters Kluwer
2013 – heden    Member of the Executive Board, Wolters Kluwer
2010 – 2013    Chief Financial Officer, Wolters Kluwer Health
2007 – 2010    Vice President, Investor Relations, Wolters Kluwer
2003 – 2007    Chief Financial Officer, Wolters Kluwer Law & Business
1998 – 2003     Vice President Finance, Reed Business Information
1990 – 1998    Vice President Finance, EMI Music Publishing
1987 – 1990    Senior Accountant, KPMG

Opleiding
1983 – 1987    BSc, Business Administration, Montclair State University

 

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who.

Gerelateerde artikelen