CFO Profiel Leen Geirnaerdt

Leen Geirnaerdt is huidige CFO van bpost, waar ze in 2019 aantrad. Geirnaerdt was daarvoor meer dan negen jaar werkzaam als CFO bij USG People. Haar carrière bij USG begon ze als Financieel Directeur.

Daarna is ze nog twee jaar werkzaam geweest als General Manager voordat ze in 2010 aantrad als Chief Financial Officer.  Ze heeft aan het begin van haar loopbaan zes jaar gewerkt bij PricewaterhouseCoopers als Audit Manager. Na PwC heeft zij de overstap gemaakt naar de Solvus Resource Group waar ze onder meer corporate controller is geweest.

In een gesprek met CFO vertelt Geirnaerdt hoe USG People de crisis heeft overleefd. Enkele maanden na haar aantreden als CFO vond er een strategische heroriëntering plaats. Hierbij werd de landenorganisaties door drie divisies: general staffing, specialist staffing en professionals.  Geirnaerdt zegt dat ze niet meteen een hoge groei zullen zien, omdat de crisis sinds 2008 bezig is. Ze verwacht dat het herstel dan ook moeizamer gaat. `Maar ik kijk er echt naar uit`, zei Geirnaerdt in 2014.

Leen Geirnaerdt na haar aanstelling bij bpost: “bpost is een bedrijf in volle beweging, dat ook internationaal aan het groeien is. Het heeft een belangrijke rol in de maatschappij qua dienstverlening en als werkgever. Ik kijk er dan ook naar uit om aan deze boeiende uitdaging te beginnen en in de verdere evolutie van bpost mee het verschil te maken samen met het hele team.”

Interview

`Organisatie aangepast aan nieuwe werkelijkheid´

bpost - link naar startpagina

bpost
Het bedrijf was voor de naamsverandering in september 2010 bekend als De Post. Bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Het bedrijf levert post en pakjes aan miljoenen klanten en verleent logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.84 miljard euro, 

Carrière

2019 – heden    Chief Financial Officer bpost

2016 – heden    Commissaris, CFE N.V.

2016 – 2019      Commissaris, Wereldhave

2010 – 2019     Chief Financial Officer, USG People

2008 – 2010     General Manager SSC, USG People

2007 – 2008     Financieel Directeur, USG People

2002 – 2006     Group Controller, Solvus Resource Group

1996 – 2002     Audit Manager, PricewaterhouseCoopers

Opleiding

Toegepaste Economische Wetenschappen, optie Accountancy, Universitaire Faculteiten Sint-Ignatius Antwerpen

 

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who.

Gerelateerde artikelen