CFO Profiel: Lodewijk Lockefeer

Na een lange periode bij Heineken te hebben gewerkt, is Lodewijk Lockefeer nu CFO van Zeelandia Groep.

In 1994 begon Lodewijk zijn financiële carrière bij AkzoNobel, waar hij aan de slag ging als controller. Naar deze functie zes jaar te hebben uitgevoerd ging hij verder naar KPN Qwest. Daar heeft hij twee jaar gewerkt als VP Finance Retail. Na zijn korte loopbaan bij KPN Qwest stapte hij over naar Heineken. Hier heeft Lodewijk ruim 16 jaar gewerkt. Hij begon als Finance Director van Heineken Indonesia, om in de loop der jaren via verschillende functies zijn weg te vinden naar Senior Finance Director Europe. In 2019 besloot hij afscheid te nemen van Heineken om een nieuwe stap te maken in zijn carrière. Zijn lange carrière in finance heeft hem voorbereid op de functie CFO, die hij bij Koninklijke Zeelandia Groep mag uitvoeren.

Over Koninklijke Zeelandia Groep
KZG is een zelfstandige internationale producent van ingrediënten voor brood- en banketbakkerijen. De hoofdvestiging is in Zierikzee, waar ongeveer 430 medewerkers werkzaam zijn. In totaal (internationaal) werken bij Zeelandia ruim 3000 mensen. Onder de Koninklijke Zeelandia Groep ressorteren twee werkmaatschappijen. In Zeelandia H.J. Doeleman b.v. zijn de Nederlandse activiteiten geconcentreerd en in Zeelandia International de buitenlandse.

Naast de productie in een vijftal fabrieken in Zierikzee, vindt productie plaats in circa 23 lokale vestigingen verspreid over de hele wereld. In Zierikzee is het centrale distributiecentrum gevestigd van waaruit de producten hun weg vinden naar een bakkerij in binnen- of buitenland. De Koninklijke Zeelandia Groep heeft een jaaromzet van 423 miljoen.

Naam: Lodewijk Lockefeer
Bedrijf: Koninklijke Zeelandia Groep
Nationaliteit: Nederlands

Carriere
2019 – heden CFO (Chief financial officer), Koninklijke Zeelandia Groep B.V.

2013 – 2019 Regional finance director Europe, Heineken

2010 – 2013 Finance director Heineken Italië, Heineken

2006 – 2010 Director business control, Heineken

2002 – 2006 Finance manager, Heineken Indonesia, Jakarta

2000 – 2002 Vice president finance retail, KPNQWEST NV

1994 – 2000 Verschillende functies in business control, AkzoNobel

Opleiding
1995 – 1998 Register Controller, Vrije Universiteit Amsterdam

1987 – 1993 Bedrijfseconomie, Universiteit van Groningen

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who.

Gerelateerde artikelen