CFO Profiel: Mike de Boer

Mike de Boer is momenteel de CFO van Aegon. Naast Aegon behoort ook het dochterbedrijf ‘Knab’, tot de verantwoordelijkheid van de financieel directeur.

In een interview probeert de Boer uit te leggen wat het verschil tussen Aegon en Knab daadwerkelijk inhoudt. De CFO vergelijkt Aegon met een grote tanker; niet altijd even wendbaar. Derhalve is Knab ontstaan, volgens de Boer meer een speedboot; snel en uitermate wendbaar. Met die speedboot wordt het voorbeeld aan Aegon gegeven, aangezien de manier van werken bij Knab de toekomst zal moeten worden. Hoewel Knab officieel onderdeel is van Aegon, is het bedrijf wel compleet buiten Aegon om gebouwd, zodat de innovatie geen strobreed in de weg gelegd kan worden. De huidig CFO van Aegon en Knab studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Toen hij stage moest lopen voelde hij zich eerst erg aangetrokken tot corporate finance. Na zijn stage bleek het toch niet te zijn wat hij zocht, en besloot hij een andere weg in te slaan. De stap naar de financiële dienstverlening was een logisch vervolg. Zo kwam de Boer in 1995 in aanraking met Aegon. Tegelijkertijd volgde hij aan de Vrije Universiteit Amsterdam de controllers opleiding. De huidig CFO begon bij Aegon onder de afdelingen Spaarbeleg en Asset Management, alvorens hij groepscontroller werd van Aegon Nederland. In 2010 trad de Boer officieel toe tot de directie van Aegon, met de benoeming tot CFO van het bedrijf. Mike de Boer is een getrouwd man en vader van drie kinderen. In zijn vrije tijd houdt de CFO van Aegon zich onder anderen bezig met tennis en hardlopen. Over AegonAegon is een Nederlands bedrijf, ontstaan in 1983 uit een fusie van AGO en Ennia. Het bedrijf richt zich op levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer en verstrekt deze aan ruim 47 miljoen klanten. Aegon is actief in meer dan 20 landen in Amerika, Europa en Azie. Ook staat het bedrijf genoteerd op de Euronext Amsterdam, en behaalde in 2014 een omzet van ruim 30 miljard euro. Het bankbedrijf Aegon Bank N.V opereert ook onder de handelsnaam Knab. Dit dochterbedrijf van Aegon heeft geen filialen aangezien het volledig online is. De naam van het bedrijf is overigens het woord ‘bank’, maar dan omgekeerd. Dit is zo bedacht zodat de letter ‘k’ van klant vooraan staat, wat te maken heeft met de service idealen van het bedrijf.  

Naam

Mike de Boer

Bedrijf

Aegon

Geboortejaar

1969

Nationaliteit

Nederlands

Carrière2012-Heden

Financieel directeur , Knab

2010-Heden

CFO, Aegon Bank

2004-2010

Directeur financiën Nederland , Aegon

2001-2003

Lid managementteam Financiën , Aegon Nederland Spaarbeleg

1999-2000

Controller Bank , Aegon Nederland Spaarbeleg

1997-1999

Controller , Aegon Asset Management

Opleidingen

 

2008

Wharton School, University of Pennsylvania

1989 – 1995

Economie, Erasmus Universiteit Rotterdam

Onbekend

Controllers opleiding, Vrije Universiteit Amsterdam

 Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO’s geportretteerd in de rubriek Who’s who. 

Gerelateerde artikelen