CFO Profiel: Rob van der Sluijs

Rob van der Sluijs startte, na een studie Business Economics aan de Universiteit Maastricht, zijn carrière in 2000 als Controller bij Phillips. Gedurende zijn zeven jaar bij Philips rondde hij ook zijn postdoctorale opleiding tot Register Controller aan dezelfde universiteit af.

In 2007 kwam Van der Sluijs terecht bij Sligro Food Group, waar zijn eerste functie Controller was. Hij was vijf jaar werkzaam als Controller bij het bedrijf. In 2012 werd hij genomineerd voor Controller of the Year Award. In een interview met financieel-management.nl vertelde Van der Sluijs over zijn rol binnen Sligro. In zijn tijd als controller heeft Van der Sluijs vooral gewerkt aan integratietrajecten van overgenomen partijen. Ook heeft hij een klantwinstgevendheid model geïntroduceerd dat Sligro in staat stelde om per klant, klantcategorie of segment te bepalen wat de relatieve winstgevendheid is. Door het invoeren van het model waren direct mogelijke acties voor verbetering zichtbaar.

 

In 2013 promoveerde hij naar de positie van financieel directeur van de Sligro Food Group Nederland. Twee jaar later werd hij door de aandeelhoudersvergadering benoemd tot CFO. In deze functie is hij de opvolger van de gelouterde Huub Rozendaal. 

 

Interview

Genomineerd Controller of the Year Award 2012: Rob van der Sluijs, Sligro Food Group

 

 

 

Sligro Food Group

Sligro Food Group is een Nederlandse onderneming, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is te Veghel. Onder Sligro Food Group vallen de bedrijven, Sligro, EMTÉ Supermarkten en Van Hoeckel (leverancier voor institutionele markt). Daarnaast heeft het ook deelnemingen in Spar Holding, Smeding BV, Kaldenberg Slagerijen BV en Verhoeven (brood). Sinds 1989 is Sligro Food Group beursgenoteerd aan de Euronext in Amsterdam. Sligro Food Group is aangesloten bij Superunie, een inkoopvereniging. De omzet van de onderneming bedroeg in 2015 €2.670 miljoen met een nettowinst van €81 miljoen. 

 

Carrière

2015 – heden                CFO, Sligro Food Group 

2013 – 2015 Financieel directeur, Sligro Food Group

2007 – 2012 Controller, Sligro Food Group

2000 – 2007 Controller, Philips

 

Opleiding 

2012 – 2014 Master of Business Administration (M.B.A.), TiasNimbas Business School

2001 – 2004 Register Controller (RC), Maastricht University

1996 – 2000 Business Economics (Drs), Maastricht University

1988 – 1995 HAVO and VWO, Jeroen Bosch College

 

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who.

Gerelateerde artikelen