CFO Profiel: Taco Titulaer

Taco Titulaer, Chief Financial Officer van TomTom. Hij is de opvolger van Marina Wyatt op, die terugging naar Engeland.

Met Titulaer als CFO koos TomTom voor een persoon uit de eigen gelederen, hij is sinds 2005 in dienst bij het bedrijf. . 

Titualer begon zijn carrière bij ABN AMRO waar hij gedurende acht maanden stage liep in Frankfurt. Na zijn stage is Titulaer aan de slag gegaan bij KPN waar hij vanaf 1997 verschillende functies heeft vervuld op het gebied van investor relations en controlling.

In 2005 maakte Titulaer de overstap naar TomTom, waar hij te werk ging als Group Controller & Treasurer. Als hoofd van de controllingdivisie hield hij zich onder meer bezig met schuldonderhandelingen, de integratie van het geacquireerde TeleAtlas en rapportageprocessen. Titulaer heeft zijn Master Business Economics afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen.

TomTom CEO Harold Goddijn noemde Taco Titulaer op quotenet.nl een gerespecteerde leider binnen de organisatie van TomTom. Hij kent het bedrijf binnen en buiten. “Met zijn rijke ervaring in financiën, M&A en investor relations is hij geknipt voor deze baan,” aldus de CEO.

TomTom

TomTom is een Nederlandse fabrikant van navigatiesystemen. Het technologiebedrijf produceert ook zogeheten wearables zoals sporthorloges en actiecamera’s. In totaal werken meer 4.500 medewerkers voor TomTom. De technologiecentra bevinden zich onder meer in Amsterdam, Berlijn, London, Eindhoven en het Poolse Lodz. Stuk voor stuk steden die zich als ‘tech capital’ profileren. TomTom maakt deel uit van de AMX-Index en boekte in 2015 een omzet die een fractie boven de 1 miljard euro lag.

 

Carrière

2015 – heden    Chief Financial Officer (CFO), TomTom

2005 – heden    Group Controller & Treasurer, TomTom

1997 – 2005     Verschillende functies: Manager Business; Investor Relations Officer; Business

Controller, KPN

1996 – 1997    Stage, ABN AMRO

 

Opleiding

International Treasury Management, EuroFinance Summer School

IMD Business Programs

Master Business Economics, Rijksuniversiteit Groningen

 

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who.

Gerelateerde artikelen