CFO Profiel: Tim Kraaier

Tim Kraaier is momenteel werkzaam als CFO van Albron. Hij is in december 2011 officieel in deze functie getreden. Kraaier heeft ruim 15 jaar aan ervaring als onderdeel van managementteams in zowel binnen- als buitenland.

Nadat hij in 1987 zijn master bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam behaalde, besloot Kraaier ook meteen voor zijn diploma als register accountant te gaan. Tegelijkertijd begon hij zijn carrière bij Ernst & Young als Auditor. In 1990 maakte Kraaier de overstap naar Sonepar SA en heeft daar verschillende functies beoefend. In 1993 ging Kraaier een buitenlands avontuur aan. Hij is vier jaar werkzaam geweest in het Verenigd Koninkrijk als Financieel Directeur van de Engelse vestiging van Sonepar. In 2000 volgde de overstap naar Ahold om daar Vice President Corporate Control van Ahold NV te worden. Na een kleine 5 jaar zette de huidige CFO van Albron zijn vervolgstappen in de ‘CFO wereld’, als CFO van G4S. Hier bleef Kraaier ruim 6 jaar verantwoordelijk als Financieel Directeur om in 2011 dus de stap naar Albron te maken. Naast zijn werk als CFO is Tim ruim 6 jaar voorzitter van het bestuur van Stichting G4S pensioenfonds geweest, en is hij al ruim 9 jaar lang lid van het bestuur van Stichting bedrijfstakpensioenfonds voor de particuliere beveiliging.   Over AlbronAl ruim honderd jaar houdt Albron zich bezig met de zorg voor lekker en gezond eten en drinken. Tegenwoordig staan dagelijks zo’n 5.000 medewerkers klaar op bijna 1.000 locaties in Nederland en in de parken van Center Parcs in Nederland en België: bij bedrijven en overheden, op scholen en universiteiten, in ziekenhuizen en zorginstellingen, op feesten en evenementen en verblijfsrecreatie. De zorg en aandacht voor de mens staan bij Albron centraal: de vakbekwaamheid en motivatie van haar medewerkers en de tevredenheid van haar gasten. 

Naam

Tim Kraaier

Bedrijf

Albron

Geboortejaar

1963

Nationaliteit

Nederlands

Interviews (en andere belangrijke URL’s)Tim Kraaier volgt Jouke van der Veer op als CFO Albron

Carrière

 

2011-Heden

CFO – Albron

2006-Heden

Lid raad van bestuur – Stichting bedrijfstakpensioenfonds voor de particuliere beveiliging 

2005-2011

CFO – G4S

2005-2011

Voorzitter raad van bestuur – Stichting Group 4 Securicor pensioenfonds 

2000-2005

Vice President Corporate Control- Royal Ahold NV 

1990-2000

Finance Director UK en andere financiële management functies- Sonepar SA / Otra NV 

1987-1990

Controller Organon Teknika Akzo Nobel

OpleidingenVrije Universiteit Amsterdam- Register AccountantUniversiteit van Amsterdam- BedrijfseconomieNevenfunctiesLid raad van bestuur – Stichting bedrijfstakpensioenfonds voor de particuliere beveiliging  Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO’s geportretteerd in de rubriek Who’s who. 

Gerelateerde artikelen