CFO Smallsteps: Digitale transformatie gaat ook over cultuur

Ron Kevenaar is sinds april de nieuwe CFO van kinderopvangorganisatie Smallsteps. CFO.nl stelde de financieel directeur enkele vragen over zijn nieuwe baan.

Waarom heb je voor deze nieuwe baan gekozen?
“Omdat Smallsteps een purpose gedreven organisatie is met een grote ambitie. Een prachtig bedrijf dat gelooft in de kracht van ieder kind en elke dag investeert in de beste kinderopvang van Nederland. Het was voor mij verder een kleine stap naar Smallsteps vanwege mijn affiniteit met de doelgroep. Zo heb ik de afgelopen tien jaar gewerkt bij educatieve uitgever ThiemeMeulenhoff. Daarnaast ben ik toezichthouder bij WereldKidz, een onderwijsgroep voor het primair onderwijs. Ik vind het mooi en waardevol om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van kinderen.”

Lees ook: De CFO als change enabler bij ThiemeMeulenhoff

Wat is je grootste uitdaging als CFO bij dit bedrijf?
“De grootste uitdaging is om de bedrijfsvoering verder te verbeteren en uitvoering te geven aan de groeiplannen. Daarnaast wil ik graag de digitale transformatie en data analytics een flinke impuls geven. Beiden bieden enorme kansen voor de business en helpen de organisatie te groeien naar een meer data-gedreven cultuur.”

Ga je net als bij ThiemeMeulenhoff ook weer aan de slag met nieuwe technologie en transformatie?
“Ook in de kinderopvang liggen mooie kansen om met nieuwe technologie de organisatie en bedrijfsprocessen efficiënter te maken en de klant nog tevredener te stellen. Zo werken we aan een ouderportaal en een kindvolgsysteem. Tevens experimenteren we met robotisering in de backofficeprocessen en werken we aan data-gedreven besluitvorming. Ook heeft Smallsteps het agile-gedachtengoed omarmd. Digitale transformatie gaat immers niet alleen over nieuwe technologie, maar juist over het creëren van een cultuur van continu verbeteren waarbij de klant centraal staat.”

Wat heb je op je eerste werkdag gedaan?
“Ik ben begonnen met een rondleiding en kennismaking met de collega's, waarna ik uitvoerig met de CEO heb gesproken over onze grootste uitdagingen. Een zeer inspirerende en intensieve dag.”

Lees ook: Ron Kevenaar CFO Smallsteps

 

Gerelateerde artikelen