CFO Takeaway gaat kennis delen bij scale-up Bloomon

Brent Wissink, CFO bij maaltijdbezorger Takeaway wordt commissaris bij bloomon. De snelgroeiende ambiteuze thuisbezorgdienst voor bloemen wil meer ervaring aan het bedrijf toevoegen. 

Bloomon bezorgt bloemen van de kweker direct bij consumenten thuis. Het bedrijf werkt met een abonnementsmodel. De manier van werken zorgt onder andere voor een veel kortere supply chain. bloomon groeit snel en zou inmiddels bij 250.000 klanten bloemen hebben bezorgd. Na de start in Frankrijk in april dit jaar is het bedrijf in zes landen actief. 

Wissink is het vierde lid van de raad van commissarissen. De andere leden zijn Robert Jan Galema, managing director bij INKEF Capital, Duco Sickinghe, managing partner bij Fortino Capital en Rolf Bixner, partner bij Tablomonto.   

Rol bij beursgang

Wissink is sinds januari 2012 CFO van de snelgroeiende maaltijdbezorger Takeaway. Hij speelde direct een belangrijke rol bij het ophalen van financiering en overnames door Takeaway die daarop volgden. Ook trok hij de kar bij de beursgang van het bedrijf in 2016, een IPO die in datzelfde jaar beloond werd met een M&A Award

Brent Wissink in 2016 over de beursgang van Takeaway

Eerder was Wissink CFO van NedStat. Ook werkte hij als Investment Director van het Information Technology Team van ABN Amro en als Alternative Investments Advisor bij MeesPierson. Wissink startte zijn loopbaan als analist bij Arcadis. De CFO studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Takeaway zal na een nieuwe overname voet aan de grond gaan te zetten in Israël, zo werd eind juli bekend. Het bedrijf draait nog steeds verlies, maar wist dit wel met meer dan de helft terug te dringen, zo bleek uit de halfjaarcijfers.