Charlotte Hanneman gevraagd als nieuwe CFO Philips

Opvolging van Abhijit Bhattacharya staat gepland voor oktober.

Royal Philips, wereldwijd leider in gezondheidstechnologie, heeft aangekondigd Charlotte Hanneman als lid van de Raad van Bestuur aan te stellen, in de functie van Chief Financial Officer (CFO), met ingang van 1 oktober 2024. Het voorstel zal worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA), die op 7 mei 2024 wordt gehouden. Hanneman zal Philips op 1 juni 2024 aantreden als lid van het uitvoerend comité.

Ze volgt de huidige CFO Abhijit Bhattacharya op, die op 1 oktober 2024 met pensioen gaat. Bhattacharya is sinds 2015 CFO en lid van de Raad van Bestuur en het uitvoerend comité van Philips en zal het bedrijf na een succesvolle carrière van 37 jaar verlaten. In 2019 won Abhijit de jaarlijkse CFO Award van de CFO Community Nederland.

Lees ook op CFO.nl: Abhijit Bhattacharya ontvangt CFO Award 2019

Meer dan 20 jaar ervaring in MedTech en farmaceutische industrie

Hanneman komt bij Philips met meer dan 20 jaar ervaring in de MedTech- en farmaceutische industrie, meest recent als Controller en Hoofd van Financial Planning & Analysis bij het wereldwijde medische technologiebedrijf Stryker. In deze huidige functie is ze verantwoordelijk voor financiële controle, bedrijfsfinanciële planning en analyse, en financiën voor bedrijfsontwikkeling. Ze is ook verantwoordelijk voor indirecte inkoop en rechtstreeks verantwoordelijk voor de financiële teams in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, Canada en Latijns-Amerika.

Voorafgaand aan deze functie bekleedde ze verschillende internationale financiële leiderschapsrollen bij Stryker en andere multinationale gezondheidsbedrijven, waaronder Merck, Schering-Plough en Organon. Mevrouw Hanneman heeft uitgebreide ervaring in de VS en heeft in verschillende landen in Azië en Europa gewoond. Ze heeft een masterdiploma in economie en een executive master in finance and control van de Universiteit Maastricht, Nederland.

Roy Jakobs, CEO van Royal Philips: "Ik wil Abhijit bedanken voor zijn aanzienlijke bijdrage aan de transformatie van Philips tot een gezondheidstechnologiebedrijf. Zijn toewijding en leiderschap hebben een grote impact gehad gedurende zijn lange carrière van 37 jaar in het bedrijf. In de toekomst zal ik hem missen vanwege zijn karakter en de inzichten die hij naar de bestuurskamer bracht, maar hij blijft onze CFO tot eind september, waardoor een soepele overgang wordt gegarandeerd. Namens het uitvoerend comité van Philips wens ik hem het allerbeste in zijn toekomstige ondernemingen."