Chris van Overbeeke nieuwe CFO IJssel Technologie

Oud-Cohendron CFO keert weer terug bij aandeelhouder Argos Wityu.

Argos Wityu heeft Chris van Overbeeke benoemd tot CFO van IJssel Technologie, de Nederlandse industriële onderhoudsspecialist. Aandeelhouder Argos Wityu wil de solide marktpositie van het bedrijf versterken door middel van het versneld opvoeren van commerciële inspanningen, het stimuleren van innovatie, het bijdragen aan de energietransitie en het uitrollen van een duidelijke overnamestrategie.

Chris van Overbeeke is een ervaren CFO, die deze functie tot voor kort nog vervulde binnen Cohedron, gedurende de periode dat Argos Wityu (2017-2021) en vervolgens House of HR (2021-2022) de aandeelhouders waren van deze Nederlandse dienstverlener. De afgelopen 30 jaar werkte Chris, na 15 jaar in dienst te zijn geweest bij EY, als zelfstandig adviseur en (interim) CFO binnen uiteenlopende sectoren. Zo was hij onder meer CFO van TIE Kinetix, een aan Euronext genoteerd IT-bedrijf, en ID&T, ‘s werelds grootste entertainmentbedrijf op het gebied van dance-evenementen.

Kwaliteit, efficiency, buy-and-build

Van Overbeeke is verheugd om bij Argos Wityu terug te keren, ditmaal als CFO van IJssel Technologie. "Bij IJssel kunnen we bouwen op een geweldig track record en specialistische kennis, waardoor we onze visie kunnen verwezenlijken: IJssel wordt een toonaangevende aanbieder van industriële onderhoudsdiensten. Daarbij hebben we zowel een intern als een extern perspectief. Intern zullen Bas Ambachtsheer (de nieuwe CEO red.) en ik naar kwaliteit en efficiency van processen en IT-systemen kijken. Harmonisatie en standaardisatie zijn laaghangend fruit. Evaluatie van het huidige applicatielandschap hoort daar ook bij, net als het ontwikkelen van de business control functie met specifieke aandacht voor resultaat/driver-analyse en werkkapitaaloptimalisatie."

Van Overbeeke bouwt aan een geïntegreerde propositie waarin gespecialiseerd hoogwaardig onderhoud, IT/sensoring en advies optimaal samenwerken. "Dat vormt het fundament voor onze autonome groei. Daarnaast zullen we via buy-and-build onze dienstverlening verbreden en verdiepen. In zowel het transactieproces als de integratie ligt voor finance een belangrijke rol." 

Schrijf je nu gratis in voor de CFO Nieuwsbrief: https://mijn.cfo.nl/signup
En volg ons op: https://www.linkedin.com/company/cfo-nl/