Topman Chris Vogelzang vertrekt bij ABN AMRO

Topman Chris Vogelzang treedt per direct terug uit het bestuur van ABN AMRO. Vogelzang vertrekt in verband met een wijziging in de topstructuur die de bank vandaag heeft aangekondigd.

Ongeveer zestig van de huidige honderd managersfuncties verdwijnen. Het aantal bestuurders en algemeen directeuren wordt teruggebracht van negentien naar negen, meldt ABN AMRO vandaag in een persbericht. Volgens CEO Kees van Dijkhuizen is de nieuwe structuur nodig om de bank slagvaardiger te maken in een tijd waarin de bankensector substantieel is veranderd. Ook werd de top tot nu toe ontzien bij ontslagrondes: “In de afgelopen jaren is het aantal medewerkers van ABN AMRO aanzienlijk minder geworden, maar is de omvang van het senior management onveranderd gebleven", aldus Van Dijkhuizen. 

Vogelzang was sinds 2000 in dienst bij de bank. In 2009 werd hij lid van de Raad van Bestuur van de bank met als verantwoordelijkheid business line Retail & Private Banking. Hij was lange tijd een kanshebber om Gerrit Zalm op te volgen als CEO van ABN AMRO. Vogelzang gaat zich nu richten op een toekomst buiten de bank: “Ik heb een fantastische periode gehad bij ABN AMRO, maar ik vind het na 8 jaar tijd dat anderen het stokje overnemen. Ik verheug me op nieuwe uitdagingen en wens ABN AMRO grote successen in de toekomst”, zegt hij in het persbericht van de bank.

Eerder deze maand werd bekend dat Joop Wijn vertrekt bij ABN AMRO om te gaan werken bij het Nederlandse online betaalbedrijf Adyen.