Clifford Abrahams, CFO ABN AMRO, vertrekt begin 2021

Financieel directeur ABN AMRO stapt volgend jaar op om bij een Britse branchegenoot aan de slag te gaan.

ABN AMRO moet op zoek naar een nieuwe financieel directeur. De huidige financiële man Clifford Abrahams heeft besloten de bank eind februari te verlaten om bij de Britse branchegenoot Virgin Money UK aan de slag te gaan. Het proces om een opvolger te vinden is in gang gezet.

Volgens topman Robert Swaak betekent het vertrek van Abrahams "voor de bank een groot verlies". Zelf geeft Abrahams aan dat hij blij is dat hij dichter bij huis in het Verenigd Koninkrijk kan gaan werken, en ook dat hij het jammer vindt om weg te gaan uit Amsterdam. De Brit werkte voor hij in 2017 aantrad onder meer voor verzekeraar Delta Lloyd en zakenbank Morgan Stanley.

ABN AMRO, dat net als andere banken gebukt gaat onder de coronacrisis, heeft juist een nieuwe strategie uitgestippeld voor de komende jaren. Daarover praat het financiële concern later deze maand zijn beleggers bij op een speciale beleggersdag. Abrahams kijkt er naar zeggen nog naar uit om deel te nemen aan die update. De komende maanden zal hij zich nog volledig blijven inzetten voor ABN AMRO.

'Vertrek financieel directeur klap voor ABN AMRO'
Het vertrek van financieel directeur Clifford Abrahams bij ABN AMRO is een klap voor de bank. Dat schrijft KBC Securities. Abrahams verlaat ABN AMRO eind februari om bij de Britse branchegenoot Virgin Money UK aan de slag te gaan. Het proces om een opvolger te vinden is in gang gezet.

KBC zegt dat er al langer het risico bestond dat de ervaren Abrahams zou vertrekken. De Brit werkte voor hij in 2017 aantrad onder meer voor verzekeraar Delta Lloyd en zakenbank Morgan Stanley.

De Belgische bank wijst er verder op dat ABN AMRO juist bezig is met een nieuwe strategie die later deze maand wordt aangekondigd. De opvolger van Abrahams zal dus vooral moeten werken aan de uitvoering van die strategie. KBC zegt wel groot voorstander te zijn van de ambities van topman Robert Swaak van ABN AMRO. 

(ANP)