Corbion komt in november met nieuwe strategie

De strategische heroverwegingen van biotechbedrijf Corbion zullen in november tot een uitkomst komen. Bij de presentatie van de resultaten over de eerste helft van dit jaar maakte het bedrijf bekend nu “midden in een strategisch proces” te zitten. Dit proces is gericht op het onderzoeken van manieren om te groeien en om meer aandeelhouderswaarde te creëren.

Uit de gepresenteerde resultaten blijkt dat de omzet wel een groei injectie kan gebruiken. Kwartaal op kwartaal daalde de omzet met 0,9 procent. Wanneer de eerste helft van 2014 met 2013 vergeleken wordt zat er een mager plusje van 0,1 procent in het vat. De eerste stappen naar een strakkere finance operatie zijn duidelijk gezet. Financieringskosten namen het afgelopen halfjaar af ten gevolge van een schuldenreductie en het werkkapitaal nam in omvang toe.

Corbion is het resultaat van een splitsing van het biotechbedrijf uit CSM. De complete raad van bestuur van Corbion is inmiddels vernieuwd waardoor het nu klaar is om naar voren te kijken. Om meer waarde voor aandeelhouders te creëren wordt er volgens CEO Tjerk de Ruiter onder meer gekeken naar product strategieën,  kerncapaciteiten en de kostenstructuur.

Gerelateerde artikelen