De rol van de CFO in het digitale tijdperk volgens IBM

Het IBM Institute for Business Value heeft onlangs twee infographics gepubliceerd die in één oogoplslag laten zien met welke uitdagingen CMO's en CFO's te kampen hebben en hoe hun rol verandert in het huidige digitale tijdperk.

De twee infographics zijn het resultaat van de C-suite studies van het centrum van IBM. De C-suite studies bevatten 17 delen en zijn gebaseerd op meer dan 23.000 interviews met bestuurders. 

Uit de gesprekken blijkt dat de rol van de CFO in de digitale transformatie significant is. Bovendien ziet de CFO zijn rol in dit tijdperk veranderen. De nieuwe CFO is volgens IBM idealiter een Performance Accelerator: iemand die efficiency perfectioneert, inzichten ten gelde maakt en zorgt voor duurzame groei. 

IBM en de rol van de CFO

 

Dit gaat veel verder dan een andere rol die de CFO op zich kan nemen, namelijk die van Value Integrator. Dit type CFO is voornamelijk bezig met de optimalisatie en het werken met analytische gegevens. 

IBM c-suite studies 

 

Naar aanleiding van het verschijnen van de complete c-suite studies van IBM en de veranderende rol van de CFO in dit digitale tijdperk, spraken we met Peter Korsten van het IBM Institute for Business Value. Binnenkort zal dit interview verschijnen op deze site. 

CFO Day

Bent u benieuwd hoe u de laatste technologische ontwikkelingen ten gelde kunt maken voor uw onderneming? Kom dan op 5 juni naar de CFO Day.

Schrijf u hier in voor het grootste en meest succesvolle jaarlijkse evenement voor CFO’s en Financieel Directeuren.   

__________________________________________________________________________________

Association voor CFO’s en FD’s  De CFO Association is dé exclusieve community van CFO’s en FD’s in Nederland. De CFO Association biedt u een schat aan ervaring, kennis en inspiratie. Word lid van ‘s lands grootste peer to peer adviesbureau en laat u adviseren door de top CFO’s van Nederland.

Als lid bent u welkom tijdens de exclusieve netwerkevenementen en congressen CFO Day en Finance Transformation. Topevenementen vol inspiratie, interactie, know-how, hoog niveau aan hospitality en netwerken met collega CFO’s en Finance Directors. Dit is netwerken op topniveau. Bekijk de komende evenementen van de CFO Association.Word direct lid van de CFO Association.