DRV kiest voor Accountancymonitor en Fiscaal Gemak van Unit4

DRV Accountants & Adviseurs wil aandachtspunten bij ondernemers vroegtijdig signaleren en transparantie in werkprocessen vergroten om zo nog efficiënter te werken. Daarom zet het kantoor vanaf januari 2016 de business intelligence software Unit4 Accountancymonitor in. Tegelijkertijd neemt DRV Unit4 Fiscaal Gemak in gebruik. Dit vervangt de huidige offline fiscale software. Deze laatste investering in cloudsoftware past in de visie van het accountantskantoor om steeds meer onafhankelijk van plaats en apparaat te werken.

DRV Accountants & Adviseurs werkt voor ondernemers in het MKB en heeft een grote samenstel-, controle- en fiscale praktijk. De organisatie heeft twaalf vestigingen en vijfhonderd medewerkers en biedt gespecialiseerde diensten aan als corporate finance, subsidieadvies en financiële en estate planning. De regels om wettelijke controles te mogen uitvoeren, zijn strikt en dat stelt hoge eisen aan inzicht in het werkproces. Het vergt traditioneel veel inspanning om inzicht te verkrijgen in hoe dossiers zijn opgebouwd en wat de status is, omdat de noodzakelijke informatie is opgeslagen in verschillende databases.

Gebruik van de Unit4 Accountancymonitor, die is gebaseerd op QlikSense-technologie, maakt voortgangsbewaking en inzicht in de opbouw van dossiers en projectstatus over de hele organisatie eenvoudig toegankelijk. Gebruikers kunnen de online dashboards aflezen op een pc en via mobiele apparaten. De presentatie van de gegevens past zich aan op het apparaat dat wordt gebruikt. Hierdoor is informatie altijd goed leesbaar en begrijpelijk.

Advieskansen

Met de Accountancymonitor kunnen medewerkers van DRV op een zeer diep detailniveau analyses maken van de klantportefeuille. Zo kunnen ze op een vroeg moment advieskansen signaleren. ‘De nieuwe software stelt ons in staat geautomatiseerd over onze vestigingen heen te monitoren en kijken hoe de medewerkers omgaan met hun opdrachten’, zegt Michael Bick van DRV Accountants & Adviseurs. ‘Zo kunnen we sneller afwijkingen signaleren, maar ook sturen op kern-KPI’s als declarabele uren, afboekingen en prestaties van medewerkers. Daarbij zeg ik nadrukkelijk dat het een hulpmiddel is, want onze medewerkers maken uiteindelijk de kwaliteit.’

Unit4 Fiscaal Gemak 

Ter vervanging van de offline fiscale software gaat DRV Accountants & Adviseurs over op Unit4 Fiscaal Gemak. Dit is de nieuwe generatie fiscale software die in de cloud draait. Daardoor is die altijd beschikbaar, actueel en medewerkers kunnen er onafhankelijk van het apparaat dat ze gebruiken mee werken. ‘We hebben gekozen voor Unit4 Fiscaal Gemak omdat dat in de cloud draait, heel gebruiksvriendelijk is en informatie begrijpelijk presenteert, ook voor onze klanten’, aldus Michael Bick. DRV neemt Unit4 Accountancymonitor en Unit4 Fiscaal per 1 januari 2016 in gebruik.