Elke Snijder voorgedragen als CFO van NSI

NSI staat voor nieuwe fase in groei.

Foto: Henriëtte Guest

Snijder wordt naar verwacht benoemd op 19 april als CFO van NSI (Nieuwe Steen Investments), de Nederlandse beursgenoteerde kantorenbelegger. Ze was in haar meest recente rol CFO van Landal GreenParks. Daarvoor werkte zij bij ING in verschillende rollen.

“Elkes rijke ervaring in de financiële sector en de bredere vastgoedsector komt op een geschikt moment voor NSI en zal aanzienlijk bijdragen aan het vormgeven van de volgende fase van NSI’s groeitraject op de lange termijn”, zei voorzitter Jan Willem Geus van de RVC van NSI in een toelichting op de komst van Snijder..

NSI staat voor interessante uitdaging

De hogere rente zet de waarderingen van kantoorvastgoed onder druk en nieuwe huurders vinden voor de kantoorruimtes is als gevolg van het hybride werken een stuk lastiger. Voor NSI komt daar nog een uitdaging bij.sinds het naast het kopen en verkopen van vastgoed ook kantoorlocaties ontwikkelt, bijvoorbeeld door bestaande panden op te knappen. "Op die manier moesten de huurinkomsten vanaf 2026 een impuls krijgen. Maar drie projecten in Amsterdam waar het zich op stortte, zijn inmiddels vertraagd door discussies over vergunningen of met een vereniging van eigenaren die de renovatieplannen moet goedkeuren." aldus de VEB (vereniging van effectenbezitters) in een artikel dat het een half jaar geleden publiceerde.  

Op vrijdag 19 april organiseert NSI de jaarvergadering. Het voorstel tot benoeming van Snijder is aan de agenda toegevoegd.

Ook naar FM Dag 2024 komen?

Op 17 april a.s. zal FM Dag “Orakels” in het teken staan van het beantwoorden van de meest urgente vragen van CFO’s, finance directors, financieel managers en controllers. Vanuit CFO.nl mogen wij dit jaar een beperkt aantal toegangskaarten weggeven aan leden van onze CFO Community die werkzaam zijn voor organisaties met een omzet van minimaal € 50 miljoen. Wil jij dit jaar ook aanwezig zijn op FM Dag, stuur dan een mail naar Amber Overbosch, Community Manager van CFO Community: amberoverbosch@sijthoffmedia.nl