Euronext wil zelf naar de beurs

De Euronext krijgt nog voor de zomer een notering aan de beurzen van Amsterdam, Brussel, Parijs en later Lissabon. Dat maakt de huidige eigenaar Intercontinental Exchanges (ICE) bekend.

ABN AMRO en verzekeraar ASR nemen voor minstens drie jaar een belang in beursbedrijf Euronext. Samen met andere financiële instellingen uit Nederland, België Frankrijk en Portugal een derde van de aandelen van de Euronext. Het consortium koopt de aandelen via een onderhandse plaatsing en krijgt korting op andere beleggers. In ruil voor de korting moet het consortium het belang minimaal drie jaar aanhouden.

De investering van het consortium is het gevolg van een eis van nationale toezichthouders. Zij stellen een stabiele aandeelhoudersbasis als voorwaarde voor de beursgang. Euronext was van april 2007 tot 12 november 2013 een volle dochter van NYSE Euronext.

ICE maakte in 2012 bekend voornemens te zijn Euronext te kopen maar  maakte bij de overname bekend de aandelenactiviteiten te willen verkopen. Het Amerikaanse bedrijf ziet meer mogelijkheden in de derivatenhandel.

Lees meer over welke adviseurs de beursgang begeleiden op onze zustersite www.mena.nl

Gerelateerde artikelen