Exact komt met zakelijke app voor smartwatch

Exact heeft Exact Online for Android Wear ontwikkeld, een applicatie die het mogelijk maakt real-time uren te schrijven met behulp van de smartwatch. De app is zich bewust van zijn omgeving en koppelt een locatie met behulp van GPS-coördinaten aan een project of klant. Dat maakt uren schrijven nauwkeuriger en er zijn minder handelingen voor nodig.

Automatische urenregistratie

Met behulp van GPS-coördinaten wordt bijgehouden hoe lang de gebruiker zich op de locatie bevindt. Bij aankomst wordt automatisch een notificatie gestuurd om in te checken bij het juiste project en de juiste klant. De app detecteert beweging en stuurt bij vertrek een notificatie om uit te checken. De gemaakte uren worden vervolgens geregistreerd en direct opgeslagen.

Nieuwe manieren van werken

De nieuwe smartwatch-applicatie is ontwikkeld voor onder meer de consultancybranche. Remco Kroes, Product Marketeer bij Exact: ‘We zoeken doorlopend naar manieren om bedrijfsprocessen te versimpelen en te vernieuwen. We zien daarin zeker een rol voor wearables. Vooral bij een activiteit als tijdschrijven kan de smartwatch goed van pas komen. Tijdschrijven vormt binnen veel branches een belangrijke onderdeel van de bedrijfsvoering, maar wordt vaak uitgesteld tot het laatste moment. Deze app maakt het een stuk gemakkelijker, sneller en past bij een tijd waarin we niet langer op één locatie werken.’

Exact Live 2015

Exact Online for Android Wear zal tijdens Exact Live 2015 worden gedemonstreerd. Exact Live 2015 vindt 14 oktober plaats in de Jaarbeurs Utrecht.

Beschikbaarheid

De Exact Online app for Android Wear is nu beschikbaar in Nederland en werkt in combinatie met Exact Online voor Uren & Facturen en Exact Online voor Projectmanagement.