Financiële professionals in Londense City mediteren voor meer omzet

De Britse zakenkrant Financial Times spreekt van een “stille revolutie”. Financiële professionals in de hectische stad slaan massaal aan het mediteren om beter met stress om te kunnen gaan.

Een reeks van incidenten waarbij er zelfs doden te betreuren vielen ten gevolge van de extreme druk waar financiële topmensen, vermogensbeheerders en bankiers onder staan, heeft veel bedrijven ertoe gebracht meer aandacht te schenken aan het mentale welbevinden van hun medewerkers.

Iedere dag tien minuten mediteren kan zelfs leiden tot significant betere resultaten. Uit dit onderzoek van drie Italiaanse economen blijkt dat proefpersonen zakelijk lucratievere beslissingen namen na meditatie. Ray Dalio, de oprichter van Bridgewater Associates, het grootste hedgefonds ter wereld, brengt een en ander al lange tijd in de praktijk.  Hij is een fervent voorstander van meditatie en noemt het zelfs “a heck of an investment”, omdat hij overtuigd is beter te presteren door iedere dag 20 minuten te mediteren. Door iedere dag je hoofd leeg te maken door te mediteren, ben je scherper en heb je minder last van allerlei vastgeroeste (foute) denkbeelden zoals vooroordelen is de belofte. Wie interesse heeft, bekijk hier de video waarin hij zijn visie uit de doeken doet.Het Britse CFA Institute for Investment Professionals overweegt nu een meditatie programma op te zetten. KPMG, Unilever, Goldman Sachs en de Bitse Centrale Bank hebben al bijeenkomsten georganiseerd om hun personeel aan te moedigen te mediteren, schrijft de Financial Times.