Frank Sluis (CFO Ahold Delhaize Europa en Indonesië): “Omloopsnelheid en lage marges in de retailsector maken technologische innovatie in Finance onmisbaar.”

Kijk terug naar CFO Studio: Technologie en de CFO, wie neemt de leiding?

Afgelopen week waren Frank Sluis, CFO van Ahold Delhaize Europe en Indonesië) en Gerard Verton van Prophix, een cloudplatform voor financiële processen, te gast in CFO Studio. Onder leiding van René de Monchy spraken zij een uur lang over de uitdagingen van de Finance functie en de helpende hand die technologie en innovatie daarbij kunnen bieden.

Sluis legt uit dat digitalisering in de retail een complexer verhaal is dan in andere sectoren. “Daar kunnen bedrijven nog meestal wel uit de voeten met één end-to-end ERP-platform, waar je alles aanhangt. In de retail, werken we met meer verschillende applicaties, bij Finance betekent dat ook: meer reconciliations.”

Ahold Delhaize is actief met meerder merken in verschillende Europese landen, maar ook in Amerika en Azië. Financieel allemaal op elkaar aansluiten is een grote uitdaging. “De hoge omloopsnelheid en lage marges in de retailsector, maken technologische innovatie in Finance onmisbaar. Zeker gezien de grote volumes waarmee de multinational te maken heeft, maar ook met het oog op de duurzaamheidsuitdagingen die op ons afkomen.”

Wil je de hele CFO Studio over Technologie en Finance terugkijken?
Klik dan hier.

Deze CFO Studio werd mogelijk gemaakt door Prophix.

Gerelateerde artikelen