Geert van den Enden nieuwe CFO van Ziekenhuis Bernhoven

Per 1 augustus heeft het Ziekenhuis Bernhoven in Uden Geert van den Enden als kersverse CFO.

Voordat hij deze functie aanvaardde was Van den Enden directeur financiën, control en informatisering bij de St. Maartenskliniek in Nijmegen en daarvoor onder meer manager financiën, beheer en informatievoorziening van het Vlietlandziekenhuis in Schiedam.

Het ziekenhuis maakt de benoeming bekend op de website waarin Van den Enden zich blij toont met zijn nieuwe baan: “De nieuwe bedrijfsvoering van Bernhoven is uniek en een inspirerend voorbeeld voor anderen. Daar geloof ik in en wil ik graag deel van uitmaken." 

Geert van den Enden heeft ook ervaring in de commerciele sector. Hij ziet niet heel veel verschil in de rol van een CFO tussen beide sectoren. Het gaat volgens hem om een goed beheer van je relaties én om een goede informatievoorzieining die tijdig en volledig is. Op die manier kun je mensen inzicht geven in het hoe en waarom van bijvoorbeeld een kostprijs of andere stuurinformatie. De zorgkosten zullen altijd in de belangstelling staan van politiek en publiek. Hoe het ook geregeld wordt, Van den Enden is van mening dat er niet gespeeld mag worden met de gezondheid van de patiënt in het kader van marktwerking.