Genomineerden CFO bij het Familiebedrijf 2017 bekend

Tijdens FM Dag 2017, op 11 oktober wordt de CFO bij het Familiebedrijf Award uitgereikt. Wie zal Ferry Muller (CFO Vebego International), de winnaar van vorig jaar, opvolgen?

Het is de derde keer dat deze felbegeerde award tijdens FM Dag wordt uitgereikt binnen deze onderscheidende groep in de CFO Community. Een aparte award naast de CFO Awards is op zijn plaats, omdat familiebedrijven een hele andere dynamiek kennen dan corporate of private equity-owned bedrijven. Een van de bijkomende uitdagingen is omgaan met de grote emotie die typisch in een familiebedrijf zit. Dat vraagt om een bijzondere behendigheid van de financieel directeur. 

Luuk van der Pal  (Vml. Finance Director Enza Zaden), winnaar 2015, zei over de rol: “Je moet je op een natuurlijke manier invechten, want je krijgt bij een familiebedrijf niet meteen carte blanche. Je moet alles met gevoel voor het bedrijf doen. Boekhouders, waar ik mezelf ook onder schaar, kunnen veel kapot maken. Veredelaars bij Enza zijn creatieve mensen, dan moet je niet met je boekhoudkundige kijk als een olifant door de porseleinkast gaan.”

Ferry Muller, CFO Vebego International en winnaar 2016 zegt dat de CFO bij het familiebedrijf voldoende ruimte moet laten voor het fingerspitzengefühl van de ondernemer. Hij heeft bij Vebego weliswaar ruimte  gecreëerd voor financieel kritische kanttekeningen bij grote plannen, zoals overnames, maar Muller benadrukt dat “het altijd zoeken blijft naar een gulden middenweg. Bovendien”, stelt hij,  “is niet alles in cijfers te vangen. Het is de kunst om naast de harde economische waarde ook ruimte te laten voor het gevoel van de ondernemer. Het gaat erom dat de risico’s duidelijk in kaart zijn gebracht en vooraf heel duidelijk is wat de kansen en risico’s zijn van de beslissing om het wel of niet te doen.”

De genomineerden voor dit jaar zijn 


Jaap W. Vos, CFO bij Allinq Group


Geert-Jan Alofs, Group Controller bij Vroegop Ruhe & Co 


Paul van der Kroft, Lid Raad van Bestuur bij Terberg Group B.V. 


Bert Moser, CFO bij Unica Groep

De jury bestaat uit Albert van Bolderen (CFO Zeeman textielSupers), Huub van Rozendaal (als voormalig CFO Sligro Food Group heeft hij een zeer rijke ervaring met familiebedrijven), Marc Alblas (Finance Director EMEA Heartland Food Products Group) en Ferry Muller (CFO Vebego en winnaar van de Award 2016).

Lees hier meer over FM Dag 2017

__________________________________________________________________________
 
Interessant voor u als Finance Executive:

1. Bent u ook bij FM Dag?
Wilt u aanwezig zijn bij FM Dag op 11 oktober 2017? Noteer deze datum alvast in uw agenda. Wij hopen u hier te verwelkomen. Lees meer op FM-dag.nl. Wilt u als partner betrokken zijn bij FM Dag 2017? Neem dan contact op met Tim Bosman via 020 6390008 of tbosman@alexvangroningen.nl.   

2. Save the Date 
Bezoek meer inspirerende events voor CFO's, FD's en financieel eindverantwoordelijken:
Executive Day | 21 september 2017
Jaarcongres Public Finance | 5 oktober 2017
Corporate Growth Summit | 2 november 2017
Jaarcongres Finance Transformation | 8 november 2017
Mis deze kansen niet. Bekijk alle events via CFO.nl/events.

3. Interessante opleidingen voor u en uw collega’s:
– Groei in uw rol als strategisch partner. Volg de vijfdaagse Masterclass Strategisch Financieel Management.
– Voorkom financiële missers en creëer waarde. Volg de driedaagse training Financiële Analyse.
– Effectief Leiderschap in 4 dagen. Volg dé Leiderschapstraining voor Financials.

__________________________________________________________________________