Goede bedrijfsvoering belangrijkste drijfveer financials

finance
Schaarste op arbeidsmarkt voor financials lijkt over hoogtepunt heen.

Finance Factor heeft ook dit jaar weer een onderzoek laten uitvoeren door ZiPconomy naar trends en ontwikkelingen die leven onder Nederlandse financials. Digitalisering staat dit jaar opnieuw op één als voornaamste punt van aandacht, gevolgd door de integratie van IT en verduurzamingsvraagstukken.

Als betrokken CFO kun je samen met vakgenoten invloed uitoefenen op de toekomst binnen jouw sector. Bespreek belangrijke trends, ontwikkelingen en strategieën tijdens onze online CFO.nl Panels. Geïnteresseerd in kosteloze deelname? Bezoek CFO.nl/panel voor meer informatie en sluit je aan.

 

Schaarste arbeidsmarkt over hoogtepunt

Een opvallende uitkomst van het onderzoek: de schaarste in de arbeidsmarkt lijkt over z’n hoogtepunt heen. Hoewel finance professionals nog steeds genoeg kansen zien om van baan te wisselen of zich te verzelfstandigen, zijn zij in hun afwegingen behoudend om over te stappen naar een andere positie. Bijna driekwart van hen kiest voor een functie passend bij kennis en kunde.

Goede bedrijfsvoering en efficiënt werken belangrijk voor financials

Het succesvol maken van een organisatie, efficiëntie en zorgen voor een betrouwbare bedrijfsvoering vinden finance professionals het meest belangrijk in hun werk. Opvallend is dat dit jaar ook beloning, woonwerkverkeer en de mogelijkheid van hybride en/of thuiswerken meetellen in de afweging om te wisselen van baan of opdracht. Zingeving blijkt steeds minder een criterium.

Lees meer over het Finance Factor onderzoek: De onmisbare scenarioplanners in organisaties

Bepaal jij wat AI voor je doet, of bepaalt AI straks wat jij zult doen? Kom hierover in gesprek op 7 november met 300 vakgenoten en experts tijdens Leadership in Finance Summit 2024 in Amersfoort. Meld je nu gratis aan en ontdek hoe AI jouw rol van finance leader herdefinieert.

Gerelateerde artikelen