Grote techbedrijven beloven ‘verantwoord’ om te gaan met AI

AI-bedrijven bespreken het waarborgen van veilig gebruik van AI.

Veertien van de grootste AI-bedrijven ter wereld hebben gezamenlijk beloofd ‘verantwoord’ om te zullen gaan met kunstmatige intelligentie. Zij deden dat op een tweedaagse topconferentie in Seoul waar de veiligheid van de ontwikkelingen op het gebied van AI centraal stond.

Bijeenkomst AI-bedrijven in Seoul

Tot de bedrijven behoren de Zuid-Koreaanse techconcerns Samsung en Naver en de Amerikaanse bedrijven Google en IBM. Topfunctionarissen van AI-bedrijven zoals OpenAI en Google DeepMind kwamen in Seoul bijeen om manieren te vinden om een veilig gebruik van kunstmatige intelligentie te waarborgen. Zo beloofden ze voortaan hun zorgen te delen als risico’s van de nieuwe technologie te groot worden geacht en samen na te denken over maatregelen om zulke situaties te voorkomen.

Vrees voor misbruik

Gevreesd wordt dat kunstmatige intelligentie op allerlei manieren misbruikt kan worden, bijvoorbeeld door het manipuleren van kiezers door middel van nepnieuws of ‘deepfake’ foto’s en video’s van politici. (ANP)

Als betrokken CFO kun je samen met vakgenoten invloed uitoefenen op de toekomst binnen jouw sector. Bespreek belangrijke trends, ontwikkelingen en strategieën tijdens onze online CFO.nl Panels. Geïnteresseerd in kosteloze deelname? Bezoek CFO.nl/panel voor meer informatie en sluit je aan.

Gerelateerde artikelen