Hans Turkesteen wordt de nieuwe CFO van Tata Steel

Oud-CFO van Stork en Imtech wordt opvolger van Martijn Plaum.

Hans Turkesteen wordt de nieuwe financieel topman van Tata Steel Nederland. Hij volgt in september Martijn Plaum op als eindverantwoordelijke voor de financiën van de staalfabrikant. Eerder was Turkesteen financieel directeur bij Stork en de in 2015 failliet gegane technologisch dienstverlener Imtech.

Van 2002 tot 2008 was hij managing partner M&A Capital Markets bij Deloitte. Daarvoor was hij negen jaar managing partner bij Andersen.

Als betrokken CFO kun je samen met vakgenoten invloed uitoefenen op de toekomst binnen jouw sector. Bespreek belangrijke trends, ontwikkelingen en strategieën tijdens onze online CFO.nl Panels. Geïnteresseerd in kosteloze deelname? Bezoek CFO.nl/panel voor meer informatie en sluit je aan.

Volgens Tata Steel richtte Turkesteen zich als financieel topman bij zijn vorige werkgevers vaak op grote transformaties en het verbeteren van de bedrijfsresultaten. Tata Steel Nederland leed het afgelopen boekjaar 556 miljoen euro verlies en staat voor een vergroeningsoperatie die miljarden euro’s gaat kosten. Turkesteen zal zich vooral richten op het “duurzaam financieel gezond” maken van Tata Steel Nederland, meldt het bedrijf.

“Tata Steel Nederland is inmiddels begonnen met een grote transformatie en zijn kennis van en ervaring met dergelijke grote projecten zal van grote waarde zijn”, zegt T.V. Narendran, topman van het Indiase moederbedrijf, over Turkesteen.

Turkesteen trad in 2013 aan bij Imtech, dat eerder dat jaar in de financiële problemen kwam door fraude bij Poolse en Duitse bedrijfsonderdelen. Uiteindelijk ging Imtech in 2015 failliet.

Lees ook op CFO.nl: Martijn Plaum vertrekt als CFO bij Tata Steel IJmuiden

Gerelateerde artikelen