Hoe digitalisering de CFO prioriteiten ondersteunt in 2022

Bereik meer efficiëntie door e-facturatie.

Digitalisering, zoals het gebruik van e-factureren, is niet nieuw in Nederland. Steeds meer bedrijven en overheden vragen (lees: verplichten) hun leveranciers om elektronische facturen te sturen. Zo’n factuur moet voldoen aan een aantal voorwaarden en in een elektronisch formaat op een veilige manier verstuurd worden. Steeds meer organisaties versturen ook zelf graag e-facturen. Maar niet iedereen is meteen enthousiast. Vaak wordt overstappen naar het sturen van e-facturen gezien als een opgave, mensen houden nu eenmaal niet van verandering. Terwijl het eigenlijk moet worden gezien als een kans. In het bijzonder vanuit het perspectief van een CFO.

Snel resultaat met e-facturatie
Als u de efficiëntie van uw bedrijfsprocessen wilt verbeteren met een digitaliseringsplan of met andere CFO initiatieven, dan is de overstap naar e-facturatie dé manier om snel resultaten neer te zetten. Digitalisering heeft zichzelf keer op keer bewezen: de bedrijven die als eerst te maken kregen met e-facturatieverplichtingen, zoals overheidsorganisaties, hebben nu de eerste fasen van de implementatie achter de rug. Deze organisaties willen nu uit eigen beweging zelfs meer digitaliseren vanwege alle voordelen die e-facturatie hen heeft gebracht.

Voordelen van e-facturen vanuit het perspectief van de CFO
Hieronder vindt u de twee topprioriteiten van CFO’s voor 2022 en hoe e-facturatie en digitalisering deze prioriteiten kan ondersteunen.

Als de focus groei is… 

Het Facturatieproces optimaliseren door over te gaan op e-facturatie zorgt ervoor dat veel repetitieve handelingen die voorheen handmatig werden uitgevoerd, automatisch gaan. Zo kan in korte tijd veel meer verwerkt worden, wat zorgt voor ruimte om op te schalen. Ook zorgt u hiermee dat er tijd vrij komt binnen de financiële afdeling om te focussen op andere belangrijke zaken, zoals het realiseren van groei.

Als de focus ligt op aanpassen aan de nieuwe manier van werken…

Met de krappe arbeidsmarkt, hybride werken; zowel thuis, als digitaal, en veranderende verwachtingen van personeel, is het belangrijk om uw werkprocessen hierop aan te passen. Door over te gaan op elektronische factureren, digitaliseert u heel het proces, wat het makkelijk maakt om er waar dan ook ter wereld mee te werken. Daarnaast elimineert u…

Verder lezen?

Download het E-book: Verbeter de efficiëntie van uw bedrijfsprocessen en ontdek hoe e-facturatie uw prioriteiten ondersteunt.

(Deze bijdrage wordt u aangeboden door TIE Kinetix)

Gerelateerde artikelen